RoboCop krijgt eindelijk een standbeeld in Detroit

RoboCop krijgt eindelijk een standbeeld in Detroit

Het heeft ruim 10 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat.

Het heeft 10 jaar geduurd, maar het enorme standbeeld van RoboCop, dat ergens in Detroit moet worden geplaatst, is af.

Lokale krant The Metro Times ging een gesprek aan met Brandon Walley en Jerry Paffendorf, die via crowdfunding de uitdaging aangingen om een standbeeld te bouwen. Ze sprokkelden in slechts drie dagen tijd al 17.000 dollar bij elkaar. Fred Barton Productions ontwierp het beeld, maar daarna liep het project op tegen flinke vertragingen.

Het bleek dat een enorm beeld dat volledig van metaal is gemaakt een behoorlijk prijskaartje met zich meebracht. Ook was het zo dat de uiteindelijk verantwoordelijke kunstenaar, Giorgio Gikas, in de tussentijd met kanker kreeg te kampen.

Nu nog een plekje
Gelukkig herstelde Gikas, en wisten hij en zijn team het beeld te voltooien. Er leek eerder ook een plek voor het standbeeld gevonden te zijn in de vorm van het Michigan Science Center, maar dat feestje gaat niet door. Nu wordt er gezocht naar een nieuwe locatie.

Als je dus naar Detroit zou willen afreizen om het beeld te bewonderen, moet je (sowieso vanwege corona...) nog even wachten. Naar verwachting zal het beeld uiterlijk volgend jaar ergens worden geplaatst. Je kunt hieronder een foto van het bijna voltooide beeld bekijken:



NieuwsFilm

meest populair