Chadwick Boseman (Black Panther) wint postuum Golden Globe voor beste acteur

Chadwick Boseman (Black Panther) wint postuum Golden Globe voor beste acteur

Zijn weduwe Taylor Simone Ledward hield een emotioneel bedankwoord namens haar man.

Chadwick Boseman heeft postuum de Golden Globe voor beste acteur gewonnen voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom. Zijn weduwe Taylor Simone Ledward nam de prijs - via een videoverbinding - in ontvangst en gaf een emotionele speech.

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman, onder het grote publiek vooral bekend als superheld Black Panther uit de Marvel-films, is vannacht postuum geëerd met een Golden Globe. Hij won de award voor de door George C. Wolfe geregisseerde Netflix-productie Ma Rainey's Black Bottom, waarin hij de hoopvolle trompettist Levee Green speelde.

Bosemans weduwe Taylor Simone Ledward hield namens haar man het dankwoord. En hoewel dat vanwege de coronapandemie via een videoverbinding moest, kwamen haar emotionele woorden even sterk binnen.

"Hij zou God en zijn ouders bedanken, evenals zijn voorouders voor hun steun en opofferingen. Ook zou hij zijn geweldige team bedanken", begon Ledward.

Ze vervolgt: "Hij zou een geweldige, inspirerende boodschap hebben uitgesproken. Een boodschap, die de zachte stem in ieder van ons zou versterken die ons zegt dat we het kunnen en door moeten gaan".

"Ik heb zijn woorden niet, maar we moeten dit moment aangrijpen om iedereen die we lief hebben te vieren. Daarom wil ik mijn dank uitspreken voor deze mogelijkheid", aldus Ledward.


Boseman overleed eind augustus aan de gevolgen van darmkanker, een ziekte die hij jarenlang geheim had gehouden voor de meeste mensen. Hij mocht slechts 43 jaar worden.

NieuwsFilm

meest populair