'Resident Evil'-regisseur heeft een opvallend droomproject: 'Smokey and the Bandit'

'Resident Evil'-regisseur heeft een opvallend droomproject: 'Smokey and the Bandit'

Paul W.S. Anderson (Monster Hunter) wil een nieuwe Smokey and the Bandit maken.

Iedere regisseur zal vast een droomproject hebben. Niet altijd zullen ze deze kunnen maken, bijvoorbeeld doordat studio's er geen geld in willen steken of dat het plan mogelijk te maken heeft met een klassieker.

Dat laatste is van toepassing op Paul W.S. Anderson, regisseur van de bekende Resident Evil-films en het recente Monster Hunter. Anderson zou dolgraag een reboot willen maken van de succesvolle actiekomedie Smokey and the Bandit uit 1977.

Reboot van Smokey and the Bandit
"Ik hou van Burt Reynolds," zei Anderson tegenover ComicBook. "Ik ben een fan en er zijn twee films van hem waar ik door geobsedeerd ben. Ze zijn heel verschillend, maar ik hou van ze allebei. Een daarvan is Deliverance, een klassieke, geweldige film. Ik weet niet of ik van die film een remake zou willen maken. Het is zo'n klassieker.

De andere bevindt zich aan de andere kant van het spectrum: Smokey and the Bandit. Het is duidelijk dat al mijn films actie bevatten. Ik denk steeds vaker, vooral na Monster Hunter, dat er een nieuw soort van humor in zit. Er zat ook veel humor in Mortal Kombat, maar ik zou graag een echte komedie willen beetpakken, en dan is er geen betere actiekomedie dan Smokey."

De komedie Smokey and the Bandit van regisseur Hal Needham was in de jaren 70 een enorme hit. De film met onder meer Burt Reynolds en Sally Field wist ruim 300 miljoen dollar op te halen bij een budget van 4,3 miljoen dollar. Alleen Star Wars wist in 1977 meer omzet te draaien.




NieuwsFilm

meest populair