Eerste recensies 'Raya and the Last Dragon': Top of flop?

Is de Disney-film de moeite van het kijken waard of toch niet?

Vanaf 5 maart kunnen we naar Raya and the Last Dragon kijken op Disney+. Via VIP-toegang kan je hem voor 21,99 euro streamen. Of je wacht drie maanden en dan kan je hem voor niks zien.

De animatiefilm van Walt Disney Animation Studios speelt zich in het verleden af, in de fantasiewereld Kumandra. Daar leefden mensen en draken lang samen in harmonie. Maar toen sinistere monsters, de Druun, de wereld bedreigden, offerden de draken zich op om de mensheid te redden.

Vijfhonderd jaar later, keren de monsters terug, en is het aan de eenzame krijgster Raya, om de laatste draak op te sporen en de Druun voorgoed te stoppen. Tijdens haar reis komt ze erachter dat ze meer nodig heeft dan alleen drakenmagie om de wereld te redden: Dat vereist ook vertrouwen.

De eerste recensies
Vandaag zetten we de eerste recensies voor je op een rij. Op moment van schrijven zijn er 54 te vinden op RottenTomatoes en scoort de film 94%. Dat betekent dat er slechts 3 recensies negatief waren. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Screencrush: "Een aantal bekende ideeën die op de een of andere manier relatief verfrissend aanvoelen."

RogerEbert.com: "Een ambitieuze familiefilm die werkt voor alle leeftijden. Het is er ook een die zijn publiek geen enkel moment als te min benadert, en hen een onderhoudend, maar ook interessant, verhaal biedt."

Empire Magazine: "Disney levert weer een levendig actie-avontuur met een nieuwe heldin die legitiem revolutionair aanvoelt. Raya is top, en vormt de volgende stap in de evolutie van Disney-prinsessen."

Forbes: "Visueel prachtig en oppervlakkig onderhoudend, maar ook echt een formulefilm. Soms zelfs iets te bekend, want hij voelt bij vlagen alsof een rivaliserende studio probeert de post-Princess and the Frog formule van Disney te kopiëren."

From the Front Row: "Het jonge publiek zal overweldigd worden door de vaak bijzonder sterke geanimeerde actie. Maar de te complexe wereld die opgebouwd wordt, biedt niet genoeg fundament om boven de veel sterkere spelers in het Disney-canon uit te stijgen."

USA Today: "De film worstelt met een inconsistende toon, maar bevat wel een hele rits prachtige actiescènes die het onderliggende narratief over vertrouwen weten te versterken."

NieuwsFilm

meest populair