Algemeen

'School of Rock'-rol traumatiseerde een van de kindsterren

Ze werd gepest en raakte aan de drank.

door Jim Pedd om 06:34 in Algemeen
Actrice Rivkah Reyes was een van de kindsterren in School of Rock. De actrice blijkt er een behoorlijk nare herinnering aan overgehouden te hebben.

De komediefilm van Jack Black kwam in 2003 uit en was een groot succes. Hij verdiende bijna vier keer zijn budget terug aan de box office. De film maakte het zelfs meer dan een decennium lang een van de meest populaire musical-komedies ooit. Maar ondanks de goede ontvangst, vallen de reacties op een van de kindsterren tegen.

Rivkah Reyes
Een van de kindsterren was Rivka Reyes, die de tienjarige Katie speelde. Zij waren (ze gebruikt tegenwoordig de woorden 'zij / hen') een stille leerlinge in de serie, die een getalenteerd bass-speelster bleek te zijn. Tijdens een interview met de met de New York Post vertelde ze dat ze met flinke problemen te maken kreeg.

Een volwassen man volgde hen naar school, probeerde foto's te maken en volwassen mannen lieten zelfs weten hoe blij ze waren toen hen achttien werd. Bovendien waren er pesterijen op school.

"Vooral nadat de productie afgerond werd en ik weer terug ging naar school, waren mensen eerst echt enorm onaardig of enorm vriendelijk. Er was geen middenweg. Ik werd letterlijk door de school gevolgd en mensen riepen 'School of Rock' naar me," aldus Reyes.

Dat zorgde voor sociale isolatie, en zelfs verslaving aan alcohol. Het duurde een decennium voordat Rivkah Reyes daar overheen raakte.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Filmtotaal "Zij waren (ze gebruikt tegenwoordig de woorden 'zij / hen')"
Dat zij niet goed bij haar hoofd is betekent niet dat jullie hetzelfde verwarrende taalgebruik moeten overnemen. Bewust de meervoudsvorm gebruiken waar het enkelvoud moet zijn is echt een nieuw dieptepunt. Waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig?

Rich Art

Avatar

FilmTotaal "...met de New York Post vertelde ze dat ze met flinke problemen te maken kreeg."

Het is daarnaast ook niet echt consistent toegepast, getuige de zin hierboven. :P

Maac

Avatar

^Scherp!

Master Of Films

Avatar

Die "they/them pronouns" blijft voor mij nogal....vreemd!
Als ik aan they/them denk, dan ik (als een persoon) dat men het over meedere personen heeft. Ik weet niks beter dan dat they/them gewoon meervoud is.

Dus wanneer iemand de they/them pronouns als persoon gaat gebruiken dan ga ik deze persoon zien(?) als een schizofreen(!). Want één schizofreen is nooit alleen
Twee schizofrenen is een clubje om je heen. En drie schizofrenen is een overvolle tent. Smiley face

Maar goed. Ik moet (?) het zien(!) als een singular 'They'.
Want volgens de merriam-webster website...

Though singular 'they' is old, 'they' as a nonbinary pronoun is new—and useful.
People have used singular 'they' to describe someone whose gender is unknown for a long time, but the nonbinary use of 'they' is relatively new.

Much has been written on they, and we aren’t going to attempt to cover it here. We will note that they has been in consistent use as a singular pronoun since the late 1300s; that the development of singular they mirrors the development of the singular you from the plural you, yet we don’t complain that singular you is ungrammatical; and that regardless of what detractors say, nearly everyone uses the singular they in casual conversation and often in formal writing.

They is taking on a new use, however: as a pronoun of choice for someone who doesn’t identify as either male or female. This is a different use than the traditional singular they, which is used to refer to a person whose gender isn’t known or isn’t important in the context, as in the example above. The new use of they is direct, and it is for a person whose gender is known or knowable, but who does not identify as male or female.

Tja, gisteren was ik nog een non binaire Penguin, en daarvoor een boze witte man (doelgroep van deze website). Maar wat ik vandaag ben of gaat worden....

Gigan72

Avatar

@mof
Vandaag doop ik u tot Brie larson.

Master Of Films

Avatar

^
Nice. Nu heb ik boobs en ik ben ook nog lebisch Smiley face
Voel mij lekker in mijn vel vandaag Smiley face

Gigan72

Avatar

Kan je heel de dag met jezelf spelen.Smiley face

centr1no

Avatar

Net zoals zo'n beetje alle kinderen die in films spelen.
Ik snap dat kinderen een droom kunnen hebben en dat ouders vooral dollartekens kunnen zien maar er wordt duidelijk niet genoeg gewicht gelegd op de negatieve kanten van het beroemd worden.
Het is niet zo dat er geen voorbeelden zijn van kindsterren (en ook volwassenen) die grote problemen ondervinden nadat ze beroemd zijn geworden.

Sharky13

Avatar

En toch zijn ze 10 jaar na de film allemaal terug gekomen voor een reunie optreden. Was toch stiekem best een leuke film:

https://www.youtube.com/watch?v=Bf8INiBDgVg

NieuwsFilm

meest populair