Netflix dolblij met mogelijk nieuwe afspraken rond bioscoopreleases

Netflix dolblij met mogelijk nieuwe afspraken rond bioscoopreleases

Minder tijd tussen een streamingrelease en een bioscooprelease?

Er wordt op dit moment gewerkt aan nieuwe richtlijnen voor bioscoopreleases. Die zullen de tijd tussen de release in de bioscoop, en een mogelijke release op streamingdiensten drastisch verkorten. Netflix is er blij mee.

Hoewel het zware tijden zijn voor bioscopen, wordt er binnen Hollywood en de National Association of Theatre Owners druk onderhandeld over de tijd die films per se in de bioscoop moeten draaien. Traditioneel was die tijd 90 dagen, maar dat verandert steeds verder.

Korter venster
De afgelopen maanden hebben Paramount Studios, Warner Bros. en Universal Pictures flink zitten sleutelen aan de releasevensters. Paramount besloot kortgeleden nog maximaal 45 dagen te laten tussen een bioscooprelease en streamingrelease. En daar is Netflix Chief Product Officer Greg Peters behoorlijk blij mee.

"We zijn echt blij met die verandering, en hopen dat er meer mogelijk is voor zowel ons als andere entertainmentopties. Maar ik ben optimistisch, want ik denk dat dit precies is wat consumenten willen. Het is moeilijk tegen die trend in te gaan en ik geloof echt dat dit is waar het uiteindelijk naartoe zal gaan," aldus Peters.

Het is dus afwachten waar het uiteindelijk precies eindigt, maar er zit duidelijk beweging in.

NieuwsFilm

meest populair