Waarom vertrok Steven Spielberg nou echt bij 'Indiana Jones 5'?

Er lijkt mogelijk iets meer gespeeld te hebben dan alleen een drukke agenda.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan Indiana Jones 5. Voor die film keert de 78-jarige Harrison Ford nog eenmaal terug als Indy. Oorspronkelijk zou ook Steven Spielberg betrokken zijn bij het project.

Maar Spielberg stapte begin 2020 op. Hij zou het te druk hebben met andere films en zijn plek werd overgenomen door James Mangold. Maar die drukke agenda is mogelijk niet het hele verhaal.

Andere redenen
Volgens schrijver David Koepp speelden er op creatief vlak ook een aantal problemen. Die lijken eerder geleid te hebben tot het vertrek van Spielberg.

"Ik heb een aantal versies geschreven met Steven. Ze hadden allemaal wel iets goed en allemaal ook iets dat niet werkte. Dat gebeurt soms. Maar het was heel moeilijk om een situatie te vinden waarin iedereen blij was, en alle elementen - Steven, Harrison, het scenario en ook Disney - overeenstemden. Dat lukte niet," aldus Koepp.

Toen Spielberg vertrokken was, en James Mangold tekende, besloot Koepp ook te stoppen. "Ik vond het een goed moment om te stoppen, omdat ik denk een nieuwe regisseur waarschijnlijk echt geen oude schrijver van de vorige regisseur wil hebben."

NieuwsFilm

meest populair