Algemeen

Waarom vertrok Steven Spielberg nou echt bij 'Indiana Jones 5'?

Er lijkt mogelijk iets meer gespeeld te hebben dan alleen een drukke agenda.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er wordt al enige tijd gewerkt aan Indiana Jones 5. Voor die film keert de 78-jarige Harrison Ford nog eenmaal terug als Indy. Oorspronkelijk zou ook Steven Spielberg betrokken zijn bij het project.

Maar Spielberg stapte begin 2020 op. Hij zou het te druk hebben met andere films en zijn plek werd overgenomen door James Mangold. Maar die drukke agenda is mogelijk niet het hele verhaal.

Andere redenen
Volgens schrijver David Koepp speelden er op creatief vlak ook een aantal problemen. Die lijken eerder geleid te hebben tot het vertrek van Spielberg.

"Ik heb een aantal versies geschreven met Steven. Ze hadden allemaal wel iets goed en allemaal ook iets dat niet werkte. Dat gebeurt soms. Maar het was heel moeilijk om een situatie te vinden waarin iedereen blij was, en alle elementen - Steven, Harrison, het scenario en ook Disney - overeenstemden. Dat lukte niet," aldus Koepp.

Toen Spielberg vertrokken was, en James Mangold tekende, besloot Koepp ook te stoppen. "Ik vond het een goed moment om te stoppen, omdat ik denk een nieuwe regisseur waarschijnlijk echt geen oude schrijver van de vorige regisseur wil hebben."

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

badhatharry

Avatar

Spielberg zal wel erg gefocust zijn geweest op een goed verhaal, want Hij weet ook dat het laatste deel niet best was. Disney zal het wel erg kindvriendelijk willen hebben.

don lukas

Avatar

Tja. Ze hadden nooit verder moeten gaan met the crystal skull. Project is daardoor vervloekt.
Daarom moet men ook nooit een back to the future 4 maken. Laat het maar zo blijven.

Master Of Films

Avatar

badhatharry "Spielberg zal wel erg gefocust zijn geweest op een goed verhaal, want Hij weet ook dat het laatste deel niet best was. Disney zal het wel erg kindvriendelijk willen hebben."
Met Disney bedoel je vooral Lucasfilm. Want denk maar niet dat Kathleen Kennedy niks te zeggen heeft.

Havoc

Avatar

@MOF

Gelukkig heeft ze aan Temple of Doom mee gewerkt dus weet die vrouw wel wat ze doet.

Master Of Films

Avatar

^
Andere tijden, toen had ze niet zoveel macht zoals ze dat nu heeft.

Hiss

Avatar

^
Kathleen Kennedy uit 1984 is inderdaad niet vergelijkbaar met Kathleen Kennedy anno 2021.
Ook Indiana Jones komt uit de koker van George Lucas. En George Lucas schijnt niet bepaald on speaking terms te zijn met mw. Kennedy. En Spielberg op zijn beurt heeft partij gekozen voor Lucas. Dat is in ieder geval het gerucht dat gaat.

Gigan72

Avatar

Het zou ook wel temaken hebben dat Lucas er niet bij betrokken is.
Steven zei ooit zonder Lucas geen Indiana Jones.

@Hiss
Ik heb dat ook gelezen dat Lucas en uber bitch KK geen vrienden meer zijn.
Steven en Lucas zijn beste vrienden zou me niets verbazen dat Steven zijn handen er straks helemaal van terug trekt dus ook geen producent meer.

Er zijn ook geruchten dat Jon Favreau weg gaat bij The Mandalorian ook hij kan KK niet uitstaan en was het niet eens met het ontslag van Gina Carano.

Master Of Films

Avatar

Lucas zag Kennedy in als een opvolger. Niks verkeerds mee. Het is alleen dat Kennedy niks van Star Wars weet. Plus dat ze niks van wilt weten en het merk misbruikt voor haar politieke bubbel ideologie.
Een echte dieptepunt mbt Kennedy voor mij is
A) het wegsturen van Gina Carano, terwijl zij en haar clubje zonodig The Force is Female promoot. Sterke vrouw wegsturen, want niet comform Kennedy's politieke ideologie. Stand up for your "sister"...yeah right.
B) connecties c.q. vriendjespolitiek met Harvey Weinstein. Recent ontdekt.
En dan praat ik niet alleen over de voormalige assitente van Weinstein, Leslye Headland. Nee. Er is veel meer aan de hand. Mij kan je niet wijzen maken dat Kennedy veel meer weet wat er achter de Weinstein schermen gebeurde. Stand up for your "sisters"...nope "ich habe das nicht gewusst"....yeah right.

P.s. in het verleden werd Kennedy hier als 'fem-nazi' genoemd. Dat is net een brug te ver gaan om Kennedy zo te noemen.

Cyclingnerd

Avatar

Feit is wel dat wij, als (hopelijk snel weer) bioscoop bezoekers, de dupe worden van deze machtsstrijd. Het komt de film niet ten goede. Jammer.................

Indy5

Avatar

Ons kent ons, Frank Marshall en zijn vrouw Kathleen Kennedy , George Lucas en Steven Spielberg hebben nog steeds hechte banden met elkaar , overal zal wel eens iets spelen.Lucas had alleen niet zijn rechten moeten verkopen aan Disney zie maar wat er van Star Wars terecht gekomen is.Ben bang dat Indy het volgende slachtoffer wordt.

Lurking metafan

Avatar

Poe poeh, wat een gedoe. En wat een onzin allemaal, zeg, wat iedereen maar loopt te beweren.

Het is met regisseurs en producers echt niet anders dan als met acteurs en schrijvers: ze hebben allemaal hun pieken, en dan soms hoe ouder ze worden, hoe verder ze van hun piekniveau af komen.
Ik heb net de laatste films van Bruce Willis en Nicholas Cage gezien, nou dat is ook maar middelmaat en minder.
Net als Spielberg, Lucas, Ford, Snyder, KK, ze hebben allemaal bagger opgeleverd na hun piekmomenten.

Om er nu weer 1 of 2 uit te filteren en te doen alsof de anderen creatieve algoden zijn... naaah, echt niet.
15 jaar geleden werd George Lucas tot de grond afgefikt, en nu is het weer 'ns KK die vermorzeld wordt, en Snyder en Lucas als heiligen behandeld.
Kom op, zeg, zo blijven we aan de gang.

Master Of Films

Avatar

Lurking metafan "Het is met regisseurs en producers echt niet anders dan als met acteurs en schrijvers: ze hebben allemaal hun pieken, en dan soms hoe ouder ze worden, hoe verder ze van hun piekniveau af komen."
Over onzin gesproken.
Alfred Hitchcock was 64 toen hij Psycho maakte.
Laatste film van Ingmar Bergman was Fanny and Alexander.
Ook hij was niet bepaald jong meer.
Martin Scorsese kan je ook nog erbij halen. Nou kan je zeggen dat hij The Irishman geen piekniveau heeft gehaald. Dan zeg ik, The Wolf of Wall Street & Silence. Jaren later na Goodfellas. Vooruit nog eentje van de zaak, Akira Kurosawa. Ik noem Ran geen dieptepunt.

Lurking metafan "Ik heb net de laatste films van Bruce Willis en Nicholas Cage gezien, nou dat is ook maar middelmaat en minder."
Laatste film van Nicholas Cage. Tja Voor hetzelfde geld heb je Mandy uit 2018 gezien. Smiley face Voor de goede orde, op moment van schrijven is Jiu Jitsu, The Croods: A New Age, Prisoners of the Ghostland en Willy's Wonderland zijn laatste films. Zijn Netflix serie over scheldwoorden laat ik nog te buiten (is wel aanrader trouwens). We zitten namelijk in zo'n periode waarin zijn film gelijktijdig c.q. zeer snel opvolgen. Lucky for us. Smiley face

Bruce is iemand die geen sh!t meer omgeeft. Dus wat dat betreft puike voorbeelden. Smiley face

BTW: Als het voor jouw een werkelijke gedoe is geworden, dan zit je hier wellicht op de verkeerde plek. Smiley face Een mensenleven is immers kort, dus maak goed gebruik van je tijd.

Artificialis

Avatar

Wat is precies de bedoeling van Indiana Jones 5? Een soort Logan ofzo? Harrison Ford is 78 jaar en onderweg naar de uitgang. Kan hij überhaupt nog een actiescène uitvoeren?

PickleRick

Avatar

Lucas en Spielberg zijn inderdaad al lang vrienden. De podcast Blockbuster (seizoen 1) gaat daar over en is een aanrader wat mij betreft.

NieuwsFilm

meest populair