Celebrity

'Star Wars'-actrice ging helemaal kapot door online trollen

Kelly Marie Tran had als gevolg ervan zelfs therapie nodig.

door FilmTotaal om 16:45 in Celebrity
Kelly Marie Tran is binnenkort te horen als het hoofdpersonage in de Disney-animatiefilm Raya and the Last Dragon. Ze is de film nu dan ook volop aan het promoten. Tijdens een recent interview blikte ze terug op haar rol als Rose Tico in de Star Wars-sequeltrilogie. Deze rol maakte haar dan wel wereldberoemd, het was niet altijd even leuk...

Tran werd namelijk het slachtoffer van 'online trollen' die haar bestookten met seksistische en racistische kritiek. Ondanks het feit dat Mark Hamill en regisseur Rian Johnson voor haar opkwamen, hield de kritiek een hele tijd aan. De actrice verwijderde uiteindelijk als gevolg hiervan haar sociale media-accounts.

Vreselijk
''Ik weet niet precies hoe ik het kan beschrijven'' begint de 32-jarige actrice. ''Het was alsof iedereen me zag verliefd worden en vervolgens gênant zag uit elkaar gaan''. Tran keerde uit vrees voor haar mentale gezondheid sociale media de rug toe en liet na Star Wars heel wat aanbiedingen liggen.

''Iedereen bleef me maar vertellen wat ik moest zeggen en hoe ik me moest voelen. Ik besefte dat ik echter zelf niet eens meer wist hoe ik me voelde en waarom ik wilde acteren. Telkens dat gebeurt, moet ik even de boeken toedoen en in de echt wereld vertoeven: boeken lezen, een dagboek bijhouden, gaan wandelen en mijn passie voor acteren terugvinden''.

Therapie
Tran had eveneens therapie nodig, maar gelukkig gaat het nu een heel stuk beter. Het mag dan een lastige periode zijn geweest, ze heeft er wel van geleerd: ''Ik weet nu dat als iemand me niet begrijpt, het niet aan mij is rekening met hun vrouwenhaat of racisme te houden. Misschien hebben deze 'trollen' gewoon niet genoeg verbeelding om te begrijpen dat er verschillende soorten mensen zijn''.

NieuwsFilm

meest populair