Meghan Markle: "Koningin Elizabeth maakt mij stiekem zwart in de roddelbladen"

Meghan Markle: "Koningin Elizabeth maakt mij stiekem zwart in de roddelbladen"

Het Britse koningshuis is een onderzoek gestart naar het vermeende pestgedrag van de hertogin van Sussex.

Buckingham Palace is een onderzoek gestart naar het vermeende pestgedrag van Meghan Markle tegen paleismedewerkers. Dat hebben woordvoerders van het Britse koningshuis bekendgemaakt. Meghan en haar man prins Harry omschrijven deze stap als een 'lastercampagne'.

De spanningen tussen Meghan en Harry en de rest van de koninklijke familie lijken steeds verder op te lopen. Sinds het echtpaar besloot om een stap terug te doen, zijn de verhoudingen op scherp komen te staan.

En nu is er dit weer: Buckingham Palace maakte woensdag bekend claims van oud-medewerkers van Kensington Palace, het voormalige vertrek van Meghan en Harry, te onderzoeken die beweren 'gepest' te zijn door de hertogin van Sussex. "We nemen deze signalen zeer serieus", aldus het paleis.

In een reactie laat het team van Meghan weten dat zij 'zeer bedroefd' is om het nieuws. "Als iemand die zelf het slachtoffer is geweest van pesten, zet de hertogin zich ontzettend in om mensen die deze pijn en trauma's ervaren te ondersteunen", aldus een woordvoerder, die de claims van het paleis omschrijft als 'pure laster'.

De timing van het op het aangekondigde onderzoek is namelijk enigszins opvallend, omdat de aantijgingen uit 2018 stammen en er al die tijd dus niets mee is gedaan.

Waarom wordt er dan nu pas actie ondernomen door Buckingham Palace? Royaltydeskundigen vermoeden dat het interview dat Meghan en Harry hebben gegeven aan Oprah Winfrey en dat zondagavond wordt uitgezonden in Amerika daarbij een grote rol speelt.

Nadat het nieuws verscheen, werd er ook een nieuw fragment uit dat interview online gezet. Daarin wordt duidelijk hoe de band tussen Meghan en Harry en het koningshuis precies is. In de clip zegt Meghan namelijk dat het Britse koningshuis de 'roddels' over haar in de pers actief in stand houdt.



NieuwsFilm

meest populair