Algemeen

Grote Golden Globe winnaar 'Nomadland' komt op Disney+ te staan

In Nederland en andere Europese landen.

door Wouter Drummen om 12:04 in Algemeen
Regisseuse Chloé Zhao weet hoge ogen te gooien met Nomadland. De film werd sterk onthaald en wist recentelijk nog meerdere Golden Globes te winnen. Helaas is het zo goed als onmogelijk om Nomadland in de bioscoop te zien i.v.m. de coronacrisis. De film komt nu dan ook in enkele landen op Disney+ te staan.

Zo zal Nomadland in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië, Spanje, Noorwegen, Finland, Denemarken, Zweden en IJsland vanaf 30 april (zonder hiervoor extra te hoeven betalen) te zien zijn in de nieuwe, volwassen sectie genaamd Star.

In andere landen, zoals België, zijn er momenteel geen plannen om Nomadland op Disney+ uit te brengen. Hier zal de film een gewone bioscooprelease krijgen.

Toch nog?
Het is wel de bedoeling dat zodra de bioscopen in het Verenigd Koninkrijk weer open zijn, Nomadland daar toch nog op het grote scherm te vertonen, maar dit zal nog wel even duren. De Britse bioscopen zijn namelijk nog zeker t/m 17 mei gesloten.

Ook wij zullen dus nog iets langer moeten wachten dan verwacht op Nomadland, waarin de met een Oscar bekroonde Frances McDormand een vrouw van ergens in de 60 speelt. Zij is door de kredietcrisis alles kwijtgeraakt. Als gevolg hiervan besluit ze de bewoonde wereld achter zich te laten en een trip door het westen van Amerika te maken, waar ze voortaan door het leven als een moderne nomade gaat.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk wordt het, net zoals Raya and the Last Dragon, gratis. Smiley face

Maac

Avatar

Geen flauw idee waarom Nomadland zo wordt geprezen.

De performance van Frances McDormand was goed en ik kon de soundtrack erg waarderen, maar die prijzen hebben ze niet gepakt.

Toegegeven, de concurrentie was nul.

kidcassidy

Avatar

Nomadland viel erg tegen. Francis Mcdormand acteerde niet slecht, maar erg eentonig. Film zelf was ook niet speciaal. Genoeg vergelijkbare films gezien die een stuk meer emotie oproepen en je weten te raken.

Heb het idee dat deze film geprezen wordt omdat er een vrouwelijke (Aziatische) regisseuse aan het roer stond en daarom alleen.

Mooi overslaan deze film, verspilling van je tijd!

Master Of Films

Avatar

kidcassidy "Heb het idee dat deze film geprezen wordt omdat er een vrouwelijke (Aziatische) regisseuse aan het roer stond en daarom alleen."
En je gaat van deze vrouwelijke Aziatische regisseuse nog veel meer horen. Smiley face

Want Chloé Zhao heeft voor Marvel een filmpje gemaakt dat Eternals gaat heten.

NieuwsFilm

meest populair