Algemeen

Het verschil tussen S.W.O.R.D. en S.H.I.EL.D. in het Marvel Cinematic Universe

De twee grote organisaties in het MCU.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In de strips van Marvel Comics zijn heel wat organisaties te zien en in het Marvel Cinematic Universe gaan we er veel ontmoeten. We zagen al S.H.I.EL.D. en nu is er ook S.W.O.R.D. Wat is het verschil tussen deze Marvel-organisaties?

Als eerste even die afkortingen. Het al bekende S.H.I.EL.D. staat in het MCU voor Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division en S.W.O.R.D. staat voor Sentient World Observation and Response Department. Flink wat woorden. S.W.O.R.D. zagen we voor het eerste in Spider-Man: Far From Home en is nu in WandaVision te zien.

Het grootste verschil is snel duidelijk. S.W.O.R.D. is er veel meer voor buitenaardse kwesties en zaken die de werkelijkheid kunnen veranderen. S.H.I.EL.D. is daarmee doorgaans van de meer aardse zaken.

Goed gekeken naar Arrival
In gesprek met Screen Rant legde WandaVision-regisseur Matt Shakman uit hoe hij S.W.O.R.D. in de serie verwerkte. "We wilden ervoor zorgen dat S.W.O.R.D. heel aards aanvoelde, in contrast met de sitcom-realiteit in de Hex. We keken naar films waarvan ik denk dit goed werd verbeeld, bijvoorbeeld een film als Arrival," aldus Shakman.

"De tijdelijke basis die ze [in Arrival] rond hun buitenaardse anomalie hadden was een geweldig voorbeeld voor ons," aldus Shakman. "We willen dat S.W.O.R.D. de juiste instantie is voor een radioactieve anomalie, en dat ze gewend zijn om naar vreemde planeten te gaan. De pop-upbasis die we gebouwd hebben, is gebaseerd op bestaande radiologische en biologische chemische responseenheden."

Overigens krijgen we dit jaar nog een nieuwe Marvel-organisatie. In de serie Loki duikt de T.V.A. op, oftewel de Time Variance Authority.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair