Dit zijn de grootste onthullingen uit de 'WandaVision'-finale

WandaVision eindigde zo.

WandaVision is voorbij. De televisieserie heeft daarmee een aantal van de vragen die we nog hadden beantwoord. In dit artikel vertellen we je daarover.

Lees alleen verder als je SPOILERS niet erg vindt.

Aan het einde van de serie nemen Wanda en Vision afscheid van elkaar. Om hen heen valt de Hex uit elkaar. Het lijkt erop dat Vision in zekere zin nog bestaat en de twee elkaar nog gaan zien. We kregen namelijk te zien dat de witte Vision zijn herinneringen terugkreeg via de Vision van Wanda. Waarmee hij dus nog bestaat.

Keert Agatha terug? Wanda won het eindgevecht vrij gemakkelijk van Agatha Harkness, dankzij de runen die ze via haar geleerd had. Ze besloot Agatha niet te doden, maar veroordeelde haar tot een rustig leventje in de rol van buurvrouw Agnes. In de comics is Agatha een mentorfiguur voor Wanda in magie, dus wie weet kan dat gebeuren later.

Zien we Vision weer? Ghost Vision is echt in de buitenwereld nu. Hij heeft de herinneringen van zijn vroegere zelf terug, dus wie weet kan hij uiteindelijk terugkeren in de films en nog iets opbouwen met Wanda

Keert Monica terug? Jep! Monica verschijnt in elk geval in de volgende film rond Captain Marvel. En we gaan haar in de ruimte zien. En haar superkrachten lijken ook meer focus te gaan krijgen.

Wie is Quicksilver? Helaas hebben we daar geen leuk antwoord op. Hij bleek nep te zijn, een versie gemaakt door Agatha, en heette eigenlijk Ralph Bohner, een sterveling zonder krachten.

Wat is de Darkhold? Dat 'book of the damned', zoals Agatha het noemde, was sinds de jaren 1600 in bezit van Agatha. De kans lijkt groot dat het boek later een plek krijgt, want we zien in de momenten na de aftiteling hoe Wanda het leest en haar lichaam weet te splitsen in een astrale vorm en een fysieke vorm.

Keren Billy en Tommy terug? Wanda heeft de Hex op. Billy en Tommy zijn daardoor ook weg. Maar aan het einde, terwijl ze de Darkhold leest, zien we dat Wanda ineens haar tweeling kan horen roepen om hun moeder. Wellicht dat ze later dus nog een rol krijgen.

NieuwsFilm

meest populair