Algemeen

Klap voor sterk onthaalde 'Nomadland'; film wordt in China geboycot

Nog voor release krijgt regisseuse Chloé Zhao slecht nieuws te horen...

door Wouter Drummen om 15:22 in Algemeen
Nomadland mag dan wel erg sterk onthaald zijn en de ene na de andere grote filmprijs winnen, nu is er ook wat minder nieuws voor de film van regisseuse Chloé Zhao. Nomadland wordt namelijk geboycott in China.

Het komt wel vaker voor dat er in een bepaalde film scenes voorkomen die ze in China liever niet willen vertonen, maar deze keer heeft het niets te maken met het verhaal, maar met uitspraken van Zhao zelf.

Interviews
Nomadland zou normaal gesproken op 23 april in China te zien zijn, maar na controverse rond twee interviews met regisseuse Zhao zijn op verschillende Chinese websites verwijzingen naar de film verdwenen.

Zo zei Zhao vorig jaar nog dat de Verenigde Staten nu haar thuis is, waardoor sommigen vermoeden dat ze geen Chinees paspoort meer heeft. In een ander interview, dat alweer stamt uit 2013, noemde ze China een 'land van leugens'.

Klap
Deze verhalen kwamen weer naar boven. Als gevolg hiervan werden op de Chinese sociale mediasites Douban en Weibo de posters en de releasedatum verwijderd.

Verder blokkeert Weibo zoekopdrachten voor #Nomadland en #NomadlandReleaseDate en hebben de bekende Chinese online ticketsites Maoyan en Tao Piaopiao de releasedatum van hun kalender gehaald.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Nee, hiermee geef je totaal niet aan dat er wat mis is in China... Lekker censureren in plaats van beter je best doen om aan te tonen dat het allemaal niet zo erg is in China.

Master Of Films

Avatar

Begrijp ik dat goed. Smiley face Nomadland wordt gecanceld vanwege uitspraken van Chloé Zhao. Wow. Het is wel raak vandaag. Men is lekker bezig om allerlei animatie dieren van Space Jam: A New Legacy te gaan cancellen.
Maar in China kunnen ze er ook wat van met cancel culture.

Het is meteen duidelijk dat Marvel's Eternals niet gaat verschijnen in China. Vanwege Chloé Zhao en vanwege de hartstochtelijke kus tussen twee geliefden. Express noem ik niet de 53 geslachten, want Marvel doet alleen aan virtue signalling voor hun PR als het om Eternals gaat.

Gigan72

Avatar

^
Ook geen Captain Marvel 2 in China dus
Want Captain Marvel is lesbisch.
Wacht ff dan komt Thor 4 ook niet uit in China wat valkyrie is dat ook.

Master Of Films

Avatar

^
Ik dacht dat Disney zo gek op geld was. Zo gek zelfs, dat ze voor de Mulan vlakbij gingen filmen bij een heropvoedingskampen..oh pardon zomerkampen.

Gigan72

Avatar

Als veel landen straks geen films uit brengen in de bios ( China.Rusland het midden oosten ,India en zo zijn er nog meer ) dan verdienen de studio.s niet genoeg geld dan krijgen we er een nieuwe cancel bij ... cancel LGBT personages want studio.s denken op de eerste plaats aan geld en als ze dat mis lopen dan weet je het wel ...

Joydancer

Avatar

Ik ben in China geweest
China is een dictatuur. 1 partijenstelsel waar je niets kunt bereiken als je niet bij de partij of in het leger bent geweest. Helaas maakt dit het ook weer duidelijk!

KeesjeNL

Avatar

@ Joydancer

Eens, ben er 2maal geweest. Daarnaast is het ook een waanzinnig mooi, groot en cultuur- en culinair-rijk land dat een wereld voor je laat opengaan. Zou er ondanks het feit dat er een dictatoriaal regime aan de macht is heel graag terugkomen. En als meer mensen dat uit het westen zouden doen is dat allemaal maar goed voor de wereld-oriëntatie van de Chinezen waarmee je in contact kom.

Het feit dat ik het net over een 'dictatoriaal regime' had dat de scepter zwaait kan helaas al genoeg zijn om mij (voor het leven) een visum te weigeren, dat dan weer wel..

centr1no

Avatar

Ja ja China stinkt. Maar het geld uit China stinkt niet hard genoeg om het niet te willen hebben.

NieuwsFilm

meest populair