Klap voor sterk onthaalde 'Nomadland'; film wordt in China geboycot

Klap voor sterk onthaalde 'Nomadland'; film wordt in China geboycot

Nog voor release krijgt regisseuse Chloé Zhao slecht nieuws te horen...

Nomadland mag dan wel erg sterk onthaald zijn en de ene na de andere grote filmprijs winnen, nu is er ook wat minder nieuws voor de film van regisseuse Chloé Zhao. Nomadland wordt namelijk geboycott in China.

Het komt wel vaker voor dat er in een bepaalde film scenes voorkomen die ze in China liever niet willen vertonen, maar deze keer heeft het niets te maken met het verhaal, maar met uitspraken van Zhao zelf.

Interviews
Nomadland zou normaal gesproken op 23 april in China te zien zijn, maar na controverse rond twee interviews met regisseuse Zhao zijn op verschillende Chinese websites verwijzingen naar de film verdwenen.

Zo zei Zhao vorig jaar nog dat de Verenigde Staten nu haar thuis is, waardoor sommigen vermoeden dat ze geen Chinees paspoort meer heeft. In een ander interview, dat alweer stamt uit 2013, noemde ze China een 'land van leugens'.

Klap
Deze verhalen kwamen weer naar boven. Als gevolg hiervan werden op de Chinese sociale mediasites Douban en Weibo de posters en de releasedatum verwijderd.

Verder blokkeert Weibo zoekopdrachten voor #Nomadland en #NomadlandReleaseDate en hebben de bekende Chinese online ticketsites Maoyan en Tao Piaopiao de releasedatum van hun kalender gehaald.

NieuwsFilm

meest populair