Disney ontkent geruchten over mogelijk vertrek van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy

Disney ontkent geruchten over mogelijk vertrek van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy

Ondanks recente geruchten dat de aandeelhouders niet blij met haar zouden zijn, zal ze nog lang niet vertrekken.

Ondanks dat de Star Wars-franchise onder Disney financieel succesvol was, werden niet alle films even enthousiast ontvangen door de fans. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy kreeg de voornaamste kritiek hiervoor. Onlangs zorgde dit, niet voor het eerst, voor het gerucht dat ze ontslagen zou worden.

Als hoofdverantwoordelijke van de franchise is het niet heel vreemd dat men kritisch is op haar functie. Zo zien veel fans haar sinds enkele jaren liever vertrekken dan blijven. Het feit dat ze achter de schermen ook vaker gebotst zou zijn met enkele betrokken filmmakers, werkte daarbij ook niet in haar voordeel.

Dit zorgde al vaker voor geruchten, zo ook onlangs weer. In de wandelgangen werd gezegd dat de aandeelhouders van het huis van de muis ook niet blij met haar zouden zijn. John Favreau en Dave Filoni, verantwoordelijk voor The Mandalorian, zouden het roer overnemen. Dit gerucht wordt nu ontkracht.

Onjuiste geruchten
Als Disney CEO Bob Chapek gevraagd wordt naar deze geruchten, verwijst hij deze direct naar het rijk der fabelen. Sterker nog: hij voorspelt een lange toekomst met Kennedy. "We zijn niets minder dan verheugd om een talent als Kathleen Kennedy aan de leiding van Lucasfilm te hebben. We kijken er naar uit nog vele jaren met haar samen te werken", aldus Chapek.

Wie de hoop erop had gevestigd dat de studiobazin binnen afzienbare tijd zou vertrekken, moet dus nog even geduld hebben. Ondanks enkele tegenslagen boekte de franchise onder haar bewind ook voldoende succes. Waar nieuwe films nog op zich lijken de wachten, zullen er de komende jaren in elk geval een hoop series in de franchise verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair