Acteur Matthew McConaughey overweegt een opvallende carrièreswitch

Acteur Matthew McConaughey overweegt een opvallende carrièreswitch

Matthew McConaughey wil gouverneur van Texas worden.

Matthew McConaughey overweegt een opvallende carrièreswitch. De Texaanse acteur heeft namelijk ambitie om zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van die Amerikaanse staat, zo vertelt hij in de podcast The Balanced Voice.

Hollywoodster Matthew McConaughey (51) gaat volgend jaar mogelijk een gooi doen naar het gouverneurschap in zijn thuisstaat Texas, waar de Republikein Greg Abbott momenteel met de scepter zwaait.

"Ik denk momenteel veel na over wat mijn rol als leider zou kunnen zijn", zegt McConaughey in het interview. De Oscarwinnaar verwacht het nodige vanuit die positie bij te kunnen dragen aan de staat.

In november liet de True Detective-acteur ook al doorschermen politieke ambities te hebben. "Ik vind de politiek momenteel een gebroken zaak. Het doel van de politiek zou opnieuw gedefinieerd moeten worden, dan wordt het stukken interessanter", aldus McConaughey toen.

De politieke voorkeur van McConaughey is niet bekend.

Abbott heeft overigens aangegeven voor een nieuwe termijn te willen gaan, dus mocht McConaughey deel willen nemen, dan weet hij in ieder geval al tegen wie hij het op moet nemen.

NieuwsFilm

meest populair