Opnames 'Aquaman 2' snel van start met mysterieuze werktitel

Opnames 'Aquaman 2' snel van start met mysterieuze werktitel

De DC-film moet eind 2022 een vervolg krijgen.

Eind 2018 was Aquaman van regisseur James Wan een onverwacht groot succes. De DC Extended Universe-film die volgde op Justice League noteerde meer dan een miljard aan de wereldwijde box office. Een vervolg werd snel aangekondigd, voor eind 2022.

En dat jaar nadert rap en dus moeten de camera's snel gaat draaien. Volgens Discussing Film starten de opnames voor Aquaman 2 aankomende juni in het Verenigd Koninkrijk en er is een werktitel: Necrus.

Ondanks dat werktitels vaak niets zeggen over de film zelf, is Necrus net als Atlantis een DC-onderwaterwereld, maar deze heeft een veel minder stabiel bestaan. De zogenaamde "Black City" wordt geleid door de tiran Mongo en de bevolking leeft in onderdrukking. In de comics zijn er gevechten geweest tussen Necrus en Atlantis.

Aquaman 2 in 2022
Eerder gaf regisseur Wan aan dat de tweede film een meer horror-achtig gevoel zal hebben en het zou dus zomaar kunnen dat Mongo daar een bepaalde rol in speelt. Overigens moet ook nog de spin-off The Trench verschijnen, al horen we daar de afgelopen periode maar weinig over.

Met in ieder geval Jason Momoa weer als de onderwatersuperheld Arthur Curry a.k.a. Aquaman staat het tweede deel gepland voor 16 december 2022.

NieuwsFilm

meest populair