'Pirates of the Caribbean': Iedereen was nerveus over het floppen van de film

'Pirates of the Caribbean': Iedereen was nerveus over het floppen van de film

Gore Verbinski zegt dat iedereen er bang voor was.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl was een enorm succes aan de box office. Met 654 miljoen dollar aan de internationale box office, en een Oscarnominatie voor Johnny Depp, was Disney natuurlijk erg tevreden.

Zo tevreden dat er vervolgens nog eens vier vervolgen gemaakt werden die gezamenlijk bijna 4 miljard dollar opbrachten. Door dat immense succes zou je bijna vergeten hoe risicovol de eerste release was.

Groot risico
POTC werd gemaakt door Gore Verbinski, een regisseur die op dat moment nog niet zo heel veel grote films gemaakt had. En Johnny Depp was niet heel populair en zijn carrière deed het niet eens meer zo heel sterk op het moment dat de film uitkwam.

Nu vertelde Verbinski tijdens een interview over zijn tijd in de franchise:

"Ik zou zeggen dat er een energie aan die eerste Pirates zat, die in principe neerkwam op 'Je bent gestoord'. Ik weet nog hoe ik de film pitchte bij Hans Zimmer en hij zei: 'Je bent gek. Je wil een piratenfilm maken? Niemand gaat die kijken'. En echt iedereen vond dit het slechtste idee dat er maar was."

Maar hij hield vol. "Echt iedereen was nerveus. De studio, iedereen was nerveus over het werk van Johnny Depp, over het verhaal. Het was zo opgeblazen. Wacht, ze brengen de schat terug, en ze zijn nu vervloekt? Iedereen had het gevoel dat het gestoord was."

NieuwsFilm

meest populair