Britney Spears probeert nu definitief haar vader te dumpen

Britney Spears probeert nu definitief haar vader te dumpen

De popprinses wil definitief een nieuwe bewindvoerder.

Britney Spears is opnieuw naar de rechter gestapt om het persoonlijk curatorschap van haar vader te beëindigen. De popster wil hem vervangen door een andere bewindvoerder, zo blijkt uit ingediende rechtbankdocumenten die in handen zijn van diverse Amerikaanse media.

De Amerikaanse zangeres Britney Spears staat al sinds 2008 onder streng toezicht. Dit vanwege een mentale inzinking en een daaropvolgende periode van zware psychische problemen. Door deze constructie heeft zij bijna niets meer te vertellen over haar persoonlijke leven en vergaarde vermogen.

Langetijd was Spears' vader Jamie verantwoordelijk voor beide, maar in september 2019 besloot hij zich terug te trekken als toezichthouder van haar persoonlijke leven vanwege gezondheidsredenen.

Sindsdien neemt Jodi Montgomer, een door de staat aangestelde curator, die honneurs waar. Haar aanstelling was echter slechts op tijdelijke basis en om voor eens en voor altijd van haar vader af te zijn, wil Spears nu dat Montgomer definitief haar persoonlijke curator wordt.

Over dat verzoek zal de rechter zich dus binnenkort buigen. Of deze poging van Spears succesvol gaat zijn, wordt nog spannend. In november wees de rechter namelijk nog een vergelijkbaar verzoek af.

Eerder dit jaar verscheen de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears, waarin de schokkende details werden verteld over haar leven. Het gaat inmiddels stukken beter met de zangeres en daarom wil zij van haar vaders invloed af. De wet is op dit gebied echter ontzettend streng, waardoor dat niet gemakkelijk gaat.

Haar fans hopen Spears al langer te bevrijden met de '#FreeBritney'-beweging.

NieuwsFilm

meest populair