Hoeveel supersoldaten zijn er eigenlijk in het Marvel Cinematic Universe?

Hoeveel supersoldaten zijn er eigenlijk in het Marvel Cinematic Universe?

De serie The Falcon and the Winter Soldier helpt antwoord te geven op die vraag!

De serie The Falcon and the Winter Soldier laat zien dat er meer mensen rondliepen dan alleen Captain America met superkrachten. In dit artikel zetten we voor je op een rij hoeveel supersoldaten er eigenlijk zijn in het Marvel Cinematic Universe.

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Het MCU begon met Steve Rogers die binnen het Project: Rebirth de meest populaire supersoldaat van allemaal werd. Hij kreeg extra kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en kon sneller genezen. Maar het serum blijkt op meer mensen gebruikt te zijn.

Vrij wijdverspreid
Tot de tweede aflevering van The Falcon and the Winter Soldier waren er negen supersoldaten onthuld in het Marvel Cinematic Universe.

Het ging om het bekende en populaire duo Steve Rogers en Bucky Barnes. Dan was er de Red Skull, die het serum op zichzelf had gebruikt. Later ontstonden ook de Hulk en The Abomination en kregen we vijf andere Winter Soldiers te zien, die in Siberië vermoord waren door Helmut Zemo in Captain America: Civil War.

Meer supersoldaten
De serie The Falcon and the Winter Soldier laat zien dat er nog heel wat meer supersoldaten rondrennen. Een daarvan is Isaiah Bradley, een supersoldaat met hetzelfde eergevoel als Steve Rogers, die misbruikt werd door de Amerikaans eoverheid en na de oorlog in Korea in de bak gegooid werd. Zijn kleinzoon, Elijah Bradley is ook te zien in de aflevering en zou zomaar een Young Avenger kunnen worden.

En dan is er nog de hele groep Flag-Smashers, een groep vrijheidsstrijders die ook allemaal superkrachten hebben dankzij een serum. Daarmee staat het totaal nu op 17 supersoldaten en dat zullen er vermoedelijk snel meer worden.

NieuwsFilm

meest populair