'Star Wars': Wat gebeurde met Kamino na 'Attack of the Clones'?

'Star Wars': Wat gebeurde met Kamino na 'Attack of the Clones'?

De planeet was cruciaal. Maar we leerden er weinig over.

De serie Star Wars: The Bad Batch keert terug naar de planeet Kamino. Die was van de makers van de Clones. Maar wat gebeurde er eigenlijk met die planeet na de film Attack of the Clones?

De mysterieuze planeet werd onthuld in de tweede prequel-film. Hij was verwijderd uit de Jedi Archives op Coruscant, maar Obi-Wan Kenobi herontdekte de planeet. Kenobi reisde er naartoe en ontdekte dat daar kloners leefden.

Clone Army
Kenobi kwam er bovendien ook achter dat de bewoners van Kamino van Jedi Master Sifo-Dyas de opdracht hadden gekregen een leger van klonen te bouwen. Sifo-Dyas had een Force-vision gehad waaruit bleek dat het sterrenstelsel overspoeld werd door oorlog.

Daarom vond hij een leger nodig, maar helaas kwamen de Sith daarachter. Zij manipuleerden hem en de Kaminoans, die een neurochip implementeerden in alle klonen. Op die manier konden de klonen uiteindelijk via Order 66 gedwongen worden zich tegen hun meesters te keren.

De planeet Kamino
In de serie Star Wars: The Clone Wars bleek dat de Republic nog altijd bestellingen met nieuwe klonen had lopen bij de planeet. De Republiek vond Kamino bovendien een sleutelpositie hebben in de oorlog en beschermden het via een grote blokkade.

De Separatists slaagden er in de serie wel in die te doorbreken, waarna de strijd zich verplaatste naar het bijzondere oppervlak van de planeet. Gelukkig wisten Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker de aanvallen af te slaan en de planeet te beschermen.

Ook zagen we in de serie hoe Clone Trooper Tup naar Kamino gestuurd werd voor inspectie, toen hij zijn Jedi General gedood had. Dat kwam door een defecte controlechip, waarvan de Kaminoans het bestaan voor de Jedi geheim hielden. Zij geloofden namelijk dat de Republiek de chip wilde hebben voor als de Jedi zich tegen hen zouden keren.

Daarna bleef het in het canon stil rond de planeet. In het oude Expanded Universe, dat niet meer als canon gezien wordt, werd het lot wel verkend. Met de nieuwe animatieserie leren we hopelijk meer.

NieuwsFilm

meest populair