Bewijs: Sam Neill was bijna James Bond na Roger Moore

Bewijs: Sam Neill was bijna James Bond na Roger Moore

De rol ging uiteindelijk naar Timothy Dalton.

Na Sean Connery, George Lazenby en Roger Moore moest er voor de film The Living Daylights (1987) een nieuwe James Bond gevonden worden. Er waren de nodige kandidaten en één daarvan was Sam Neill, de acteur die je kent uit films als Jurassic Park en Event Horizon.

In The Living Daylights van regisseur John Glen speelde uiteindelijk Timothy Dalton de geheim agent. Tijdens de zoektocht naar de nieuwe 007 deed Neill een screentest en een fragment daaruit kun je hieronder zien.


"Mijn agent pushte me om die echt gênante screentest te doen. Het was een van de meest pijnlijke momenten in mijn leven, omdat ik echt geen James Bond wilde spelen," zei Neill eerder over zijn screentest.

"Maar ik kwam Roger Moore een keer tegen in een restaurant in het zuiden van Frankrijk. Hij liep voorbij en toen zei hij: 'Jij had Bond moeten zijn', waarop ik antwoordde: 'Ik wilde het niet!' Het was geen baan waar ik van zou hebben genoten," vulde de acteur aan.

Uiteindelijk speelde Dalton twee keer de rol van James Bond. Neill speelde in die periode in films als The Umbrella Woman (1987), Dead Calm (1989) en The Hunt for Red October (1990).

NieuwsFilm

meest populair