Algemeen

'Dutch Giant' Olivier Richters scoort grote rol in 'Borderlands'

Hij zal te zien zijn naast o.a. Kevin Hart en Cate Blanchett in de gameverfilming van Eli Roth.

door Zilko Tarici om 09:56 in Algemeen
We wisten al dat de opnames van gameverfilming Borderlands inmiddels zijn begonnen in Boedapest, maar de film krijgt nu ook een Nederlands tintje. Niemand minder dan Olivier Richters, alias The Dutch Giant, zal namelijk een bad guy spelen in de film.

De film, die gebaseerd is op de gelijknamige game-franchise, werd in 2015 voor het eerst aangekondigd, maar kwam pas echt op stoom toen ruim een jaar geleden werd aangekondigd dat Eli Roth was aangetrokken als regisseur.

Richters is de nieuwste toevoeging aan een fenomenale cast, die verder bestaat uit namen als Kevin Hart, Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Jack Black, Ariana Greenblatt, Florian Munteneau en Edgar Ramirez.

The Dutch Bad Guy
De boomlange Nederlandse bodybuilder zal in de productie van Lionsgate de rol van Krom voor zijn rekening nemen. Krom wordt omschreven als een psychopatische leider van bandieten die, als een van de bazen in het eerste spel, flink tekeer gaat met een minigun. In de film is hij een van de hoofdzakelijke schurken naast Atlas, een wapenfabrikant en één van de machtigste figuren op Pandora.

Richters timmert ondertussen hard aan de weg in de filmwereld. Zo zal hij later dit jaar te zien zijn in zowel Black Widow en The King's Man, maar ook naast Benedict Cumberbatch in The Electrical Life of Louis Wain.
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Borderlands gamer hier. Tof dat hij in Borderlands speelt, maar ik hou mijn verwachtingen laag. De regie ligt namelijk in handen van Eli Roth.

Gigan72

Avatar

Ik heb hem 1 keer in het echt gezien
Ben zelf 1.98 maar bij hem voelde ik me aardig klein.

Overlord

Avatar

Ik ben erg benieuwd naar zijn acteer kwaliteiten.
Laatst een documentaire over hem gezien en hij komt super sympathiek over. Hij heeft absoluut een hoge gun factor, dus ik hoop dat zijn acteerwerk geschikt is. Dat hij al diverse rollen in grote films heeft is hopelijk een goede indicatie.

Dirk Diggler

Avatar

Borderlander van het eerste uur. Verwacht nog niet veel van de film, maar kijk er toch een beetje naar uit. Borderlands 2 blijft toch echt de beste Shooter Looter ever.

Magnanimous

Avatar

Goed man! Leuke gast, en ik wens hem het beste toe!

Lord Bono

Avatar

Grote rol zal wel meevallen.

NieuwsFilm

meest populair