Ehh wat? 'Star Wars: A New Hope' moest een voorfilmpje met Daffy Duck krijgen

Ehh wat? 'Star Wars: A New Hope' moest een voorfilmpje met Daffy Duck krijgen

Een vrij bizar idee dat de film met Looney Tunes moest beginnen.

Mark Hamill bevestigt een oud gerucht. Het verhaal ging dat George Lucas heel graag had gezien dat er een hele specifieke Daffy Duck-cartoon te zien zou zijn voor elke screening van Star Wars: A New Hope in 1977.

De afgelopen jaren is Hamill een heuse social media bekendheid geworden. Zo nu en dan deelt hij hele geinige trivia over de franchise. Zo nu dus ook een bijzonder gerucht.

Een ijsbreker
Volgens Mark Hamill wilde George Lucas oorspronkelijk inderdaad een Daffy Duck-cartoon laten zien voor de screenings. "Op die manier wist het publiek dat was er komen zou, niet bloedserieus zou zijn", aldus Hamill.

Maar Lucas kon de rechten op de cartoon niet krijgen en daarom werd zijn wens niet vervuld. Hieronder het bericht van Hamill:



Star Wars (zoals de film in 1977 oorspronkelijk heette) werd door 20th Century Fox gedistribueerd en de rechten op de Looney Tunes zijn in handen van Warner Bros.; het bemachtigen van de rechten bleek te complex te zijn.

Voor George Lucas was het de cartoon Duck Dodgers in the 24th-and-a-half Century die voor zijn film vertoond had moeten worden. Maar dat gebeurde dus niet.



NieuwsFilm

meest populair