Humor

Nieuwe website helpt je te kiezen tussen Netflix, Amazon Prime Video en Disney+

Een nieuwe site helpt je daar heel goed bij!

door Jim Pedd om 09:53 in Humor
Er is een nieuwe website gelanceerd die je enigszins helpt de bomen door het bos te zien als het aankomt op de vele streamingdiensten die de wereld intussen rijk is.

Op Movie of the Night tref je een overzicht aan van diverse streamingdiensten. In Nederland gaat het helaas alleen nog om content van Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, maar allicht wordt er gewerkt aan de toevoeging van heel wat nieuwe content. In andere landen kan je bijvoorbeeld ook Paramount Plus toevoegen, dus de hoop is dat je hier op een gegeven moment ook Apple TV+, HBO Max (als die hier eenmaal gelanceerd is) en Videoland kan bekijken.

Streamingdiensten vergelijken
De site Movie of the Night helpt je om te kijken welke streamingdienst een aanbod heeft dat het beste bij jou past. Kijk je heel plat, alleen naar films en series, zie je bijvoorbeeld het volgende beeld ontstaan.

Netflix: 3119 films | 4653 series
Amazon Prime Video: 924 films | 1176 series
Disney+: 948 films | 1163 series

Het laat zien dat Netflix op dit moment nog verreweg de grootste streamingdienst in ons land is. Maar er ontstaat een interessant beeld als je bijvoorbeeld gaat filteren op specifiek aanbod.

Kijk je bijvoorbeeld naar actiefilms die een 8 of hoger hebben op IMDb, is dit het beeld:

Netflix: 18
Amazon Prime Video: 16
Disney+: 13

Zo kan je spelen met allerlei categorie├źn en misschien iets beter bepalen welke streamingdienst iets voor jou is.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Het hangt er maar net vanaf wat je leuk vindt.

Amazon Prime is dirt cheap en je hebt ook nog eens gratis verzending. Netflix heeft vooralsnog een heleboel goede series maar hoe dat blijft als Fox series naar Disney overgaan, geen idee.

Hyenas

Avatar

Data klopt voor geen meter. Netflix heeft absoluut geen 18 actie films die boven de 8 komen op IMDB. Ook Prime heeft geen 16 actie films die boven de 8 komen. Het is ook niet een klein verschil maar een monster verschil met de realiteit. Bij Disney+ weet ik het niet.

Hoe weet ik dat? Omdat ik zelf ook onderzoek heb gedaan. Het klopt niet.

CanvasoJordan

Avatar

Het laat ook de lijsten zien, hier zijn die 18 films: https://www.movieofthenight.com/catalog?type=movie&genres=28&imdbRating=80&service=netflix&country=nl

NieuwsFilm

meest populair