Speelgoedfans opgelet: Disney ontwikkelt eigen lichtzwaard

Speelgoedfans opgelet: Disney ontwikkelt eigen lichtzwaard

Natuurlijk wel van plastic.

Disney werkt altijd aan nieuwe merchandise rond zijn franchises. Zo dus ook rond Star Wars, waarbij Disney naar eigen zeggen een werkend lichtzwaard gemaakt zou hebben.

Tijdens een virtueel evenement, A Special Look Inside Disney Parks, kwam Disney Parks met heel wat nieuws. Hoewel er geen beelden van zijn vrijgegeven, stelt het bedrijf dat het een werkend lichtzwaard heeft ontwikkeld.

Bijzonder product
Tijdens de presentatie haalde voorzitter van Disney Parks, Experiences and Product Josh D'Amaro een lichtzwaard uit een doosje. Hij zette het aan en het ding zou ook echt gewerkt hebben. Natuurlijk niet zoals een lichtzwaard in de franchise werkt, maar het is iets.

Het verhaal is namelijk dat het een apparaat is met een intrekbaar, intern verlicht zwaard, dat volgens een patent van Disney "gebruikt kan worden als theaterstuk, speelgoed of collector's item, dat effectief fictieve energiezwaarden simuleert, waaronder de lichtzwaarden in veel populaire films."

In basis gaat het om een plastic zwaard dat in- en uitvouwt als een rolmeter. Daarmee is het voor Disney een heel ander lichtzwaard om te verkopen dan tot nu toe meestal gebeurt, met simpelweg een plastic zwaard dat je in een uit kan trekken.



NieuwsFilm

meest populair