Algemeen

'Harry Potter'-acteur deelt mooie herinnering aan Alan Rickman

Acteur Matthew Lewis had een bijzonder gesprek met Rickman.

door Jim Pedd om 08:26 in Algemeen
Harry Potter-acteur Matthew Lewis was als Neville Longbottom te zien in de franchise. Hij deelde recent een lief verhaal over acteur Alan Rickman, die de rol van Professor Snape speelde.

Sinds het einde van de filmfranchise, heeft Lewis heel open verteld over de films. Hij lijkt het imago van Neville Longbottom niet echt van zich af te kunnen schudden. Bovendien was hij niet op alle vlakken even tevreden met zijn werk. Maar gelukkig zijn er wel wat goede dingen om te vertellen.

Mooie ervaring
Lewis sprak met de podcast Inside of You with Michael Rosenbaum over een mooie ervaring die hij met de inmiddels overleden Rickman had. Hij was vaak te verlegen om in gesprek te gaan met de acteur, en wist de moed te verzamelen op de laatste opnamedag van Rickman.

"Ik ging naar zijn caravan en zei: 'Hey, ik weet dat het je laatste dag is, en ik wilde gewoon zeggen dat het ongelofelijk was om zo lang met je te mogen werken. Ik weet dat we niet vaak gesproken hebben, maar ik moet je eerlijk zeggen dat dit komt omdat ik bang was, maar je was ongelofelijk. Bedankt dat ik de afgelopen tien jaar met je mocht werken en dat je nooit tegen mij geschreeuwd hebt, of mij als iets anders dan je gelijke behandeld hebt'. En hij zei: 'Kom binnen'. Hij zette de ketel aan, maakte een kopje thee en toen hadden we het over wat ik in de toekomst wilde doen en had hij wat mooie aanbevelingen voor mij."

Gelukkig heeft Lewis aan dat moment dus behoorlijk positieve herinneringen!

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Vind het nog steeds erg jammer dat Rickman is overleden :( Alweer 5 jaar geleden nu...

KeesjeNL

Avatar

Moet Filmtotaal zo'n bericht niet afsluiten met:

"Wat zeg jij? Wat zijn jullie positieve herinneringen of anekdotes met Alan Rickman"?

NieuwsFilm

meest populair