Gerucht: Er bestaat een vier uur durende versie van 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Maar of J.J. Abrams die wil maken?

Kort nadat Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop te zien was, startten fans een petitie. Ze wilden graag dat Lucasfilm de volledige filmversie van J.J. Abrams uit zouden brengen, een echte director's cut dus.

Maar die film kwam er niet en van regisseur Abrams weten we dat hij ook geen interesse heeft in het maken van een speciale editie van The Rise of Skywalker. Nu blijkt dat die filmversie er mogelijk toch ligt.

Stiekem wel gemaakt
Bounding Into Comics stelt op basis van een anonieme lekker op Reddit dat Abrams een vier uur durende versie van zijn film had gemaakt. Daarover schrijft men het volgende:

"Abrams had graag met George Lucas willen werken. Dat bleek uiteindelijk niet werkbaar, en toen George van het project vertrok, wilde J.J. dat ook. Bob Iger weerhield hem daarvan. Rey was bedoeld als de kleindochter van Anakin, als dochter van Luke, die hij met een andere rebel na de oorlog had gekregen. Kylo en Rey's relatie was tragischer, want Rey wilde hem bevrijden van zijn lijden en Kylo wilde vrij zijn. Abrams zag Kylo als een tragische schurk en wilde een duister 'wat-als'-verhaal vertellen. Het was altijd de bedoeling dat Ben Solo vergiffenis zou krijgen, maar alleen via de dood."

Of het klopt is natuurlijk maar de vraag. Zo kan je je afvragen of George Lucas echt formeel betrokken was bij het project. Daar lijkt het niet op. Het bericht nemen we, hoewel het een interessant gerucht is, met een korreltje zout.

NieuwsFilm

meest populair