Trailer: Netflix eert Chadwick Boseman met 'Chadwick Boseman: Portrait of An Artist'

Trailer: Netflix eert Chadwick Boseman met 'Chadwick Boseman: Portrait of An Artist'

De overleden acteur verzamelt de afgelopen periode heel wat filmprijzen.

In de zomer van 2020 verscheen het treurige bericht dat acteur Chadwick Boseman was overleden aan de gevolgen van darmkanker. De acteur is vooral bekend om zijn aandeel in het Marvel Cinematic Universe, maar zijn laatste film is een heel ander soort avontuur.

Op Netflix verscheen later in 2020 het muzikale drama Ma Rainey's Black Bottom, waarin Boseman te zien is als de trompettist Levee Green. De film wordt op handen gedragen en Boseman won postuum onder meer een Golden Globe, BAFTA award, AACTA Award, een prijs van de Black Film Critics Circle en Critics' Choice Movie Award. Misschien volgt later ook de Oscar voor Beste acteur.

Chadwick Boseman: Portrait of An Artist
Eerder zette Marvel Studios al de Chadwick Boseman Tribute online en morgen verschijnt op Netflix de docu Chadwick Boseman: Portrait of An Artist. In de docu komen onder meer Viola Davis, Denzel Washington, Spike Lee en Phylicia Rashad aan het woord.

Boseman horen we waarschijnlijk dit jaar nog in de Marvel-animatieserie What If...?, vermoedelijk in de zomer te zien op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair