'Soul' en 'Wolfwalkers' pakken grote prijzen bij Annie Awards 2021

De prijzen voor beste animatie content van 2020

Niels van Arkel 17 april 2021 12:22 in Algemeen
De Pixar-film Soul en Apple Original Wolfwalkers zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Annie Awards. De awardceremonie speciaal voor animatie (films, series en games) werd zaterdagochtend (Nederlandse tijd) digitaal gehouden.

Soul won zeven prijzen, in de categorie├źn 'beste film', 'beste FX voor film', 'beste karakteranimatie', 'beste muziek', 'beste storyboard', 'beste script' en 'beste redactie'.

Wolfwalkers won er vijf, voor 'beste indie film', 'beste karakter design', 'beste regie', 'beste productie design' en 'beste stemmencast'.Netflix
Ook Netflix viel in de prijzen, alhoewel de filmdivisie weinig prijzen pakte. Jurassic World: Camp Cretaceous viel in de prijzen voor 'beste FX voor serie' en Big Mouth voor 'beste script voor serie'.

LucasFilm viel tweemaal in de prijzen: The Mandalorian won de prijs voor 'beste karakter animatie in live-action', The Clone Wars won de prijs voor 'beste muziek in een serie'. Marvels Spider-Man Miles Morales won de prijs voor 'beste karakteranimatie in een videogame'.Ook vielen er heel veel individuele makers in de prijzen: Zo won Andrew Dickman voor zijn werk aan de storyboards van de nieuwe Looney Tunes Cartoons. Marlijn Van Nuenen, Ram Tamez en Alfredo Gerard Kuttikatt wonnen de studenten award voor hun korte film 'La Bestia', die je hieronder kunt zien.NieuwsFilm