Algemeen

Johnny Depp over zijn ontslag als Captain Jack Sparrow in de 'Pirates of the Caribbean'-franchise

Mist hij de rol van Jack Sparrow?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Acteur Johnny Depp speelde vijfmaal de rol van Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-films. De acteur mist het personage ondanks zijn ontslag bij de franchise niet.

Afgelopen week was Depp te gast bij het BCN Film Fest. Daar werd hem gevraagd of hij de rol van Captain Jack mist, vooral nu Disney duidelijk besloten heeft een andere richting in te slaan met de franchise. En in die richting is absoluut geen ruimte meer voor Depp, de man die de reeks groot wist te maken.

Geen gemis
Depp blijkt de rol echter niet te missen. "Nee, ik mis het niet, omdat ik hem elke dag bij mij draag. Ik reis met Captain Jack in mijn koffer. Ik behoor tot Jack Sparrow en hij is loyaal aan mij."

Depp begon de rol in 2003 te spelen, en was voor het laatst in 2017 te zien als Jack Sparrow. Disney heeft nu een zesde film in de franchise in ontwikkeling, waarin geen rol is voor Depp. Maar wat heel wat fans betreft, moet Disney terug komen op die beslissing.

Een petitie op Change.org voor het terugbrengen van Depp in de franchise werd maar liefst 580.000 keer getekend. Elke dag komen er daar meer bij. Maar of Disney daarvoor zwicht?

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

En toch moet hij terug komen. Hij maakte PotC wat PotC is zonder Depp geen PotC.

Rich Art

Avatar

Of je laat een franchise gewoon een keer los en gaat door met de volgende. De laatste delen hebben toch aardig aangetoond dat de rek er qua verhaal er wel een beetje uit is..

Maar goed, geld he.. De enige mogelijkheid om de boel te stoppen is het floppen van een nieuw deel. Hoewel dan de term "reboot" snel om de hoek komt kijken as usual...

Zembo

Avatar

^ +2

Bigds9fan

Avatar

Een piraten kapitein was dit alleen maar met "toestemming" van zijn bemanning en kon elk moment afgezet worden.

Sparrow zou het geen seconde uithouden.

Verrek die zou niet eens verkozen worden.

Artificialis

Avatar

De films zijn cinematografische attracties die zijn gebaseerd op rondritjes uit Disney's themaparken. Gekeken naar dat bronmateriaal is het gewoon topvermaak. Zijn deze films nou echt van lager niveau dan de films uit het Marvel Cinematic Universe? De recensies wekken de indruk van wel, maar ik zie nauwelijks het verschil.

Niemand zit te wachten op een piratenfilm waarin een groepje bimbo's onder leiding van Margot Robbie de zeeën onveilig maken. En als het aan haar ligt moet het ook nog een lesbisch karakter worden. Waarom zou zo'n afwijkend project dezelfde naam moeten dragen? Noem de film dan gewoon box office bomb, want dat is wat het gaat worden.

Rich Art

Avatar

Artificialis "...Waarom zou zo'n afwijkend project dezelfde naam moeten dragen?"

Dat antwoord is simpel: de naamsbekendheid. Dan gaan mensen sowieso al die geen idee hebben waar ze precies naar gaan kijken.

Leon81

Avatar

Ik vind een petitie van 580.000 stemmen wereldwijd niet echt heel erg veel als ik eerlijk ben. Daar gaat Disney niet voor zwichten lijkt me.

donniebrasco

Avatar

Gaat Disney hopelijk spijt van krijgen, ook al zijn ze daar behoorlijk hardleers!

Speedster

Avatar

Ach, we will see. We kunnen nu wel 'neen' schreeuwen en het al afbreken voor we één frame hebben gezien maar voor hetzelfde geld weten ze er iets leuks/vet van te maken. Al wordt het sowieso moeilijk.

Vind vooral de manier waarop Disney Depp heeft laten varen niet oké... Denk dat dat vooral het probleem zal zijn waardoor mensen deze film zullen boycotten ;) Beetje te vergelijken met Star Wars en Gina Carano gedoe.

Nature

Avatar

Ach na 4 films wordt je toch ook wel zat, vind de films zowieso best saai en is echt voor kinderen gemaakt.

chefry1983

Avatar

De eerste was leuk. Daarna was de rek er al uit omdat de grappen al herhaald werden

Vastator_Mundorum

Avatar

Tja ergens denk ik dat het wel zou kunnen werken zonder Jack. Maar laat het dan door een andere studio doen ipv PC-gerichte-Moneymaker-Disney

NieuwsFilm

meest populair