Celebrity

Amerikanen smeken deze beroemde acteur om hun volgende politieke leider te worden

Matthew McConaughey als gouverneur van Texas? De bevolking ziet dat wel zitten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

door FilmTotaal om 16:14 in Celebrity
De bevolking van de Amerikaanse staat Texas wil Hollywoodster Matthew McConaughey dolgraag als haar nieuwe gouverneur. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Texas Tyler. McConaughey blijkt zelfs populairder dan de huidige gouverneur, die eigenlijk nog een termijn door wil gaan.

Wordt Matthew McConaughey de nieuwe gouverneur van Texas? Dat zou zomaar eens kunnen, als we dit nieuwe onderzoek mogen geloven. Als hij zich kandidaat zou stellen - iets wat McConaughey serieus overweegt - dan zou hij de voorkeur genieten van de meeste deelnemers van dit onderzoek.

Aan het onderzoek deden 1,126 registreerde kiezers mee, waarvan iets meer Republikeinen dan Democraten. 45 procent van de deelnemers zou op McConaughey stemmen als hij zich inderdaad kandidaat zou stellen.

33 procent wil echter dat de huidige gouverneur - Greg Abbott, een Republikein - doorgaat en 22 procent ziet liever een totaal ander persoon op die plek.

Het is niet duidelijk van welke politieke partij McConaughey lid is. De Amerikaanse commentatoren vinden hem niet uitgesproken links of rechts, maar vaak eerder erg genuanceerd over de politieke aangelegenheden waarover de acteur zich in het verleden heeft uitgesproken.

NieuwsFilm

meest populair