Algemeen

Deel jij je Netflix-wachtwoord? Dat kan binnenkort niet meer

Netflix doet er alles aan om dit tegen te gaan.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Zo'n beetje sinds het begin van Netflix als streamingdienst, delen mensen hun wachtwoord. En die praktijk wil Netflix stoppen.

Eerder dit jaar kregen sommige gebruikers al het bericht dat ze in hetzelfde huishouden moesten leven als de accounthouder. Ook kreeg de accounthouder een verificatiemethode te zien. Op dat moment was het nog iets waar Netflix proeven mee uitvoerde, maar de streamingdienst gaat ermee door.

Wachtwoord delen aanpakken
Netflix co-CEO en medeoprichter Reed Hastings vertelde Variety dat er allerlei manieren getest worden om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Wat uiteindelijk gekozen wordt, mag niet te agressief zijn.

"We testen heel veel zaken, maar rollen nooit iets uit dat voor mensen voelt alsof we de 'schroeven aandraaien' voor mensen die van onze dienst houden," vertelde Hastings. "Het moet voelen alsof het logisch is voor de consument; iets zijn dat ze begrijpen."

Het is op dit moment dus nog niet duidelijk hoe Netflix het aan wil gaan vliegen, maar duidelijk is dat men nog niet klaar is met de strijd tegen het delen van wachtwoorden.

39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BillySavastano

Avatar

Ze moeten niet zo janken en blij zijn dat er zoveel mensen van hun dienst gebruik maken op wat voor manier dan ook, zeker met alle concurentie tegenwoordig.
Als ik lees wat ze af en toe voor geld uittrekken voor bepaalde projecten krijg ik toch het idee dat ze er zeer warmpjes bijzitten. Dan hadden ze deze optie van begin af aan moeten bestrijden en niet jaren later er over gaan zeiken.

gbfan

Avatar

Nou als ik alles zelf moet gaan betalen moet er iets de deur uit.
Dus ajuus Netflix. Zo boeiend ben je toch niet meer!

milo007

Avatar

Ik deel Netflix met een paar anderen maar snap absoluut het probleem niet. Alle 5 hebben we samengelegd om een jaar lang Netflix te consumeren, waarbij we dus een 5 scherm abonnement namen en alle 5 over 1 scherm beschikken en alle 5 1/5 vd prijs betaalden. Dit doen we al 3 jaar. We betalen toch, dus wrm zeiken ze?

Monojaxx

Avatar

Nog meer een rede om Netflix stop te zetten. Wat een bagger wat er tegenwoordig op uit komt. Ik zit niet te wachten op films en series uit Zweden, Turkije, Spanje, India en Duitsland. En de series en films van eigen bodem zijn ook om te huilen. Tijd voor HBO Max als ie een keer hierheen komt.

PRIME

Avatar

Netflix:

Hier, voor €10 heb je toegang tot een bijna eindeloze en roulerende catalogus van films, series en documentaires met bestaande titels, en onze eigen titels, en daarbij proberen we ook steeds vaker bioscoopfilms sneller op ons platform te krijgen. Oh ja, je kan het ook nog on demand gebruiken, dus vanaf je bank, onderweg, op vakantie, noem het maar op.

Nederlanders:

UhHhH dAn MoEt iK 1o EurO bEtAlEn

Vleeshaak

Avatar

Dat gaat ze abonnees kosten...

Gigan72

Avatar

Ik heb Netflix via een maat van me maar als ik het straks niet meer kan hebben door nieuwe netfix regels dan is het zo.
Ik vind netflix echt niet bijzonder hoop is best ruk.
Dus zelf zou ik het niet snel nemen.


Rich Art

Avatar

Tja, dan wordt het zeker kiezen inderdaad. Ik moet zeggen dat ik zelf nog weinig op Netflix kijk. Amazon weet in die behoefte ook aardig te voorzien met Disne Plus ernaast.

Ik snap het punt van Netflix wel, maar ik vraag me af of dit voor klanten echt aantrekkelijk blijft op deze manier... Hoe krom die gedachte ook is. Maar ja, met die hele keur aan verschillende streamingdiensten wordt het kiezen natuurlijk.

Overlord

Avatar

Veel reacties, maar ik ben het alleen eens met Prime.
Ook ik deel nu mijn account, maar begrijp het als Netflix dit aanpakt. Ook al ben ik degene die het abonnement betaald en ik niet heel veel kijk blijf ik er toch gebruik van maken. 10 euro in de maand is nog altijd veel goedkoper dan wat ik destijds in de videotheek uitgaf. Naast Netflix heb ik nog diverse andere abonnementen lopen, en vind het fijn dat ik 24 / 7 kan kiezen uit een enorm aanbod. Dat daar een prijskaartje aan vastzit is heel begrijpelijk en neem ik dan ook voor lief.

Rich Art

Avatar

@Overlord: Helemaal mee eens, maar met al die diensten en al die abonnenten daarop om die vrijheid te behouden... Daar zit een best prijskaartje aan.

eltorro

Avatar

Ben wel benieuwd hoeveel gebruikers Netflix hierdoor echt heeft, aangezien zoveel mensen hun account delen.

@PRIME: Hahah inderdaad en daarna 10 euro betalen voor één bioscoopkaartje of 2 biertjes.

DucoZ

Avatar

Die PRIME moet weer tegendraads zijn perse hoor. Je snapt er gewoon geen **** van. Dat jij je hele positieve opsomming 10eu waard vindt, wilt niet zeggen dat een ander daar 10eu voor over heeft. Dat mag en daar is niks raar aan. Ik zou bijna vragen wat jij gebruikt met je uuh dan *MOET* ik 10eu betalen. Niemand zegt dat hij/zij dat moet, niemand WILT*** daar 10eu voor betalen. Maargoed je bestijgt het podium maar al te graag om jezelf als de wijze te presenteren en andere for no reason belachelijk te maken.

Over netflix:
Mij treft het niet, er zitten 2 andere op mijn Netflix gratis en het boeit me geen reet.

Maac

Avatar

Als je zoals ik betaalt om op maximaal 4 schermen tegelijk te kijken, zie ik niet waarom het zou uitmaken dat er meer dan 1 huishoudens hier gebruik van maken.

PRIME

Avatar

@DuCoz

Zit Star Wars je nog steeds dwars?

PRIME

Avatar

@Maac

Inderdaad, wij hebben dat ook. Ze kunnen beter een familiepakket maken, net als Spotify, en de rest gewoon ''beter'' afbakenen.

David Mills

Avatar

Ben het gewoon eens met Netflix en dus ook met Prime. Gewoon betalen voor een dienst. Voor Netflix is het inkomen. Je deelt jouw salaris toch ook niet met andere huishoudens. €10,00 per maand, waar hebben we het over? Als €10,00 per maand teveel is, zoek dan maar een andere hobby (en die kosten ook geld)

Maac

Avatar

^Maar in principe krijg je toch precies waar je voor betaalt, of je je account deelt of niet? Als ik betaal voor 1 scherm en ik deel mijn inloggegevens met een ander wordt Netflix toch niet benadeeld?

En je deelt je salaris inderdaad niet snel met een ander huishouden, maar als jij een filmpje huurt of koopt kan je deze toch wel uitlenen, zonder dat diegene een eigen kopietje aanschaft?

Volgens mij is het huidige model prima, maar als ze het anders willen moeten ze zoals Prime zegt naar familie-abonnementen oid, want het monitoren van welke gebruiker bij welk huishouden hoort is een vorm van handhaving die nagenoeg onmogelijk is.

Misschien zie ik iets over het hoofd.

Beyonder

Avatar

Dat ze in je gezin de account gebruiken is niet meer dan normaal. Maar betalen voor anderen begin ik niet aan. Die nemen zelf maar een abonnement. Klaplopers noem ik dat. Dus Netflix heeft helemaal gelijk.

EKA

Avatar

Pak dan het aantal mensen met wie je het password kunt delen buiten je huishouden dan aan. Maximaal 2 ofzo, maar dat extern delen helemaal opheffen...hmmm...dat is wel echt naar veel meer geld graaien door de Netflix organisatie. Ook het abonnementsgeld moet dan naar beneden, want ik betaal nu juist 14/15 euro in maand, zodat mijn ouders ook Netflix kunnen bekijken.

Gigan72

Avatar

@Prime en David milles
Ik snap jullie punt maar denk je dat voor altijd 10 euro blijft over een paar jaar betaal je gewoon meer voor een streaming dienst.
Het zou mij niets verbazen dat je binnen nu en 5 jaar gewoon 25 a 30 euro moet betalen per dienst of misschien nog wel meer.
Zeker als ze films laten zien die net uit de bios zijn
Vanaf 2022 verloop de deal tussen WB en HBO max maar zijn de films van WB die uitkomen in de bios wel te zien op HBO max na 45 dagen.
En als dat straks overal zo is gaat de prijs omhoog of je moet extra betalen wil je de film zien.

Warner Bros. will return to theatrical releases in 2022, ending its HBO Max experiment
But with a shorter 45-day exclusivity window for theaters

STYD

Avatar

Hoe willen ze dat dan doen met stellen die gescheiden zijn en waarbij er co-ouderschap is? Mag het kind dan de dagen dat die bij de vader of moeder is niet op Netflix??

Wat ze beter kunnen doen is stoppen met het betalen van absurde salarissen aan zogenaamde A acteurs. En dan weer the little men aanpakken.

Zodra HBO max hier is ben ik weg bij Netflix. Ben er wel klaar mee.

Maac

Avatar

^Ik zal wel weer de enige pretbedervende eikel hier zijn die hier een grote bak inconsistente onzin in ziet, maar het zij zo.

Beyonder

Avatar

Waar gaat dit over.....een tientje in de maand....gierigheid ten top. Wel een tv van 3500 euro hebben staan maar een abonnementje kan er niet af.

MovieGamer

Avatar

Ik heb het abonnement voor 2 schermen want mijn ouders hebben hun eigen profiel binnen mijn inloggegevens.
Normaal betaalde hun elke maand netjes de helft maar had zoiets van wat boeit het mij nou als ik €5,- of €10,- betaal p.m. dus mochten ze ermee stoppen.

PRIME

Avatar

@Gigan
Als de prijzen inderdaad naar €25 gaan, dan is dat een hele andere discussie natuurlijk. Het is nu zo toegankelijk, door de (alsnog) lage prijs. Als je dan stopt vind ik het een ander verhaal dan dat je stopt omdat je het niet meer gratis kan gebruiken.

PRIME

Avatar

@STYD
Okay, jij duikt wel meteen de duisternis in. Met een familieabonnement zou je dat dus oplossen, net als hoe Spotify dat heeft.

Rich Art

Avatar

STYD "...Hoe willen ze dat dan doen met stellen die gescheiden zijn en waarbij er co-ouderschap is? Mag het kind dan de dagen dat die bij de vader of moeder is niet op Netflix??"

Ehm.. das een beetje een raar uitgangspunt dat je aanhaalt. Het zijn gescheiden huishoudens. Dus wat de één heeft hoeft de ander niet te hebben omwille van de kinderen. Ja, de basisbehoeften, maar daar valt Netflix niet onder. Beetje rare opmerking dit...

Beyonder

Avatar

Ja inderdaad, de vader of moeder moet dan ook maar een abonnement nemen tegen het verschrikkelijk bedrag van 10 euro. Netflix regelt iets zodat mensen thuis films en series kunnen kijken die je vaak niet op tv ziet of jaren later en mensen vinden het dan raar dat ze ervoor moeten betalen.
Er zijn er die hebben aan mij wel eens die inloggegevens gevraagd en mijn antwoord is altijd dat ze het zelf maar moeten regelen. En dat zijn ook nog mensen die allebei 40 uur werken en dik geld verdienen.
In Nederland heerst een gierenmentaliteit. Willen alles voor niks....bah om te kotsen.

Yor=

Avatar

Ik ben het helemaal eens met Prime! Echt weer iets Nederlands om moeilijk te doen over 10 euro. Kijk eens hoeveel ze vragen in andere landen? Het aanbod is daar wel anders, maar ook daar zullen mensen klagen over wat ze missen/of beter kan.

Ik snap Netflix' perspectief ook helemaal. Netflix heeft 3 type abbonementen; 7.99 voor 1 scherm, 10.99 voor 2 schermen en 13.99 voor 4 schermen. Voor mensen die nu voor 13.99 een abbo delen met 4-en loopt Netflix dus 4x7.99 -13.99 = ~18 euro mis.

Netflix kan het sommetje maken door te bepalen hoeveel mensen ze gaan verliezen en hoeveel mensen van hun 13.99 abbo naar 7.99 of 10.99 gaan. Ik denk dat ze er uiteindelijk wel op gaan verdienen. Dus een slimme keuze voor ze.

Bigds9fan

Avatar

Ben het met bovenstaande reacties eens. Wat is er mis met betalen?

Netflix heeft een heleboel goede series.

Beter als wat op tv te zien is. Heb de afgelopen 10 weken "Red Light" gezien wat dus gratis te zien is.

Het is echt de slechtste serie ik in de laatste tijd gezien. Die doet niks maar dan ook NIKS goed.

En ja het was mijn fout om die drek überhaupt te kijken.

Mothercopper

Avatar

Netflix moet niet janken. De content is bagger, dus ze mogen blij zijn dat er gekeken wordt

Mmxxx

Avatar

Ben benieuwd hoe ze dit gaan registreren, meerdere mobiele telefoons met onbeperkt data, helft van het jaar op vakantie/buitenland/op reis voor werk. En dan ook nog VPN gebruik. Volgens mij krijg ik straks een dienst die minder soepel werkt dan downloaden.

NumberOne

Avatar

Als je technisch gezien niet meer schermen tegelijk kunt gebruiken dan mogelijk is volgens je abo dan snap ik echt het probleem niet. Je betaald er immers voor.

nis046

Avatar

ik heb gewoon maandelyks netflix .

verder doe ik er gewoon een maand disney+ by . is die maand afgelopen , dan een maand prime . is die maand afgelopen , dan een maand videoland enz enz .

centr1no

Avatar

Rich Art "Het zijn gescheiden huishoudens. Dus wat de één heeft hoeft de ander niet te hebben omwille van de kinderen. Ja, de basisbehoeften, maar daar valt Netflix niet onder. Beetje rare opmerking dit..."
Het is helemaal geen rare opmerking.
Voor een mobiele dienst is een huishouden niet één plaats of één persoon. En iemand kan lid zijn van meerdere huishoudens.
Het is simpelweg niet aan Netflix om te bepalen op welke plaatsen of apparaten ik of een lid van mijn huishouden wel of geen recht heeft op het gebruik ervan.
Het enige dat ze er aan zouden kunnen doen is iedere keer een melding geven of verificatie vragen bij ieder nieuw apparaat waarop wordt ingelogd.

Ik heb verder gemengde gevoelens v.w.b. het al dan niet met gesplitste betaling delen van een account.
Afhankelijk van wat je van het aanbod vindt en hoe vaak je kijkt is een abonnement van 8, 11 of 14 Euro veel te veel of heel erg weinig.
Sommigen lijken echter te vergeten dat de waarde van een Euro niet voor iedereen gelijk is.
Ik ken mensen die die paar euro simpelweg niet kunnen missen, mensen die ieder abonnement hebben en er zelden naar kijken en zelfs iemand die het makkelijk kan betalen maar het simpelweg niet wil omdat er ook 'op andere manieren' is aan te komen.
Simpelweg zeggen dat je er geen recht op hebt als je er niet voor kunt betalen of bijv. je ouders er niet voor willen betalen is erg kort door de bocht.
Netflix is een luxeproduct maar ondertussen dusdanig gemeengoed geworden dat het bijna 'abnormaal' is als je het niet hebt.

Speedster

Avatar

Vooral doen als je je cijfertjes naar beneden wilt zien gaan lol

Speedster

Avatar

Oja overigens, en ik snap Prime ook zeer zeker, maar het gaat er denk ik bij de meeste om dat alles weer zodanig versplinterd wordt (en goeie series dus gespreid) dat je hier eens een tientje moeten betalen, dan daar eens een tientje, dan ergens anders nog een tientje. Had je vroeger een DVD voor deze prijs? Neen, zeker niet. Maar we leven nu ook in andere (digitale) tijden.

De industrie is hierdoor overigens zichzelf imo weer aan het kapot maken en illegaal downloaden in de hand aan het werken. Gaat niet zo zeer om gierig zijn denk ik dan bij de meesten. Maar goed, dat zijn dan mijn (en mijn omgeving hun) ondervindingen :D

Montalbano

Avatar

Altijd netjes betaald, maar het nieuwe is e voor mijr allang vanaf. En aangezien ik moet bezuinigen, adios Netflix.
Hetgaat je goed.

NieuwsFilm

meest populair