Deel jij je Netflix-wachtwoord? Dat kan binnenkort niet meer

Netflix doet er alles aan om dit tegen te gaan.

Zo'n beetje sinds het begin van Netflix als streamingdienst, delen mensen hun wachtwoord. En die praktijk wil Netflix stoppen.

Eerder dit jaar kregen sommige gebruikers al het bericht dat ze in hetzelfde huishouden moesten leven als de accounthouder. Ook kreeg de accounthouder een verificatiemethode te zien. Op dat moment was het nog iets waar Netflix proeven mee uitvoerde, maar de streamingdienst gaat ermee door.

Wachtwoord delen aanpakken
Netflix co-CEO en medeoprichter Reed Hastings vertelde Variety dat er allerlei manieren getest worden om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Wat uiteindelijk gekozen wordt, mag niet te agressief zijn.

"We testen heel veel zaken, maar rollen nooit iets uit dat voor mensen voelt alsof we de 'schroeven aandraaien' voor mensen die van onze dienst houden," vertelde Hastings. "Het moet voelen alsof het logisch is voor de consument; iets zijn dat ze begrijpen."

Het is op dit moment dus nog niet duidelijk hoe Netflix het aan wil gaan vliegen, maar duidelijk is dat men nog niet klaar is met de strijd tegen het delen van wachtwoorden.

NieuwsFilm

meest populair