'Avatar 2'-setfoto's tonen paarden met mo-cap stippen op hun lijf

'Avatar 2'-setfoto's tonen paarden met mo-cap stippen op hun lijf

Er rijden paarden rond met mo-cap pakken aan.

Tot nu toe hoorden we rond Avatar 2 vooral veel verhalen over de opnames onderwater. Op een gegeven moment bleek dat actrice Kate Winslet bijvoorbeeld minutenlang haar adem in kon houden.

Maar er wordt natuurlijk ook materiaal 'op land' opgenomen voor de film. Producent Jon Landau deelde een paar toffe foto's van achter de schermen op zijn Instagram-account.

Paarden op de set
Op een van de foto's zien we dat er een heel stel paarden rondloopt op de set. De ander laat een jong meisje zien met een mo-cap pak aan.



De paarden staan voor de direhorse, beesten die op Pandora leven en er min of meer uitzien als een zesbenig paard. Maar in werkelijkheid hebben ze het formaat van een olifant. De Na'vi kunnen ze temmen en erop rijden via de neurale link die ze maken.

In de eerste film van James Cameron zien we hoe Jake Sully in zijn Na'vi-lichaam probeert zo'n paard te berijden, war in eerste instantie niet gemakkelijk wil lukken. Naarmate het verhaal vordert, en hij meer in harmonie leert leven met de wereld, lukt het beter.

NieuwsFilm

meest populair