Celebrity

Marvel-actrice Elizabeth Olsen in beginjaren onzeker door beroemde zussen: "Wilde m'n naam veranderen"

De actrice wilde absoluut niet profiteren van haar beroemde zussen en alleen op eigen kracht succes verwerven.

door FilmTotaal om 15:46 in Celebrity
Elizabeth Olsen overwoog als tiener om haar achternaam te laten veranderen omdat zij als beginnend actrice niet geassocieerd wilde worden met haar beroemde tweelingzussen Mary-Kate en Ashley. Dat heeft ze onthuld in een interview met Glamour Magazine UK. Het is niet de eerste keer dat Olsen zich uitspreekt tegen nepotisme.

"Ik was tien toen ik interesse begon te krijgen in het doen van audities. Maar ik had al snel door dat het niets voor mij was, omdat ik dan mijn sport- en danslessen en andere buitenschoolse activiteiten zou moeten missen", vertelt de 32-jarige Olsen in het blad.

Tijdens die audities kreeg Olsen al snel het gevoel dat haar achternaam haar bepaalde voordelen opleverde. "Ik dacht in die tijd daarom steeds dat ik niet geassocieerd wilde worden met m'n zussen", legt ze uit.

Olsen overwoog zelfs haar naam te wijzigen. "Ik weet niet of precies wist wat de term nepotisme betekende, maar ik was me al wel degelijk bewust van het idee erachter", aldus de Marvel-actrice.

Maar hoezo wilde ze dan haar naam veranderen? Dat klinkt toch vrij drastisch. "Dat heeft alles te maken met mijn onzekerheden in die tijd, maar goed... ik was slechts tien", aldus Olsen, die verder verklapt dat ze naam 'Elizabeth Chase' overwoog.

NieuwsFilm

meest populair