Algemeen

Ehm... wat? Bijna droeg Chewbacca lederhosen in 'Star Wars: A New Hope'

Dat was de wens van enkele bazen van 20th Century Fox.

door Jim Pedd om 08:28 in Algemeen
Acteur Mark Hamill geniet er de laatste jaren heel erg van om fans allerlei leuke verhalen te vertellen over de Star Wars-franchise. Ook vandaag heeft hij weer een briljant feitje.

Chewbacca is een van de meest iconische personages uit het galaxy far, far away. Maar de loyale vriend en copiloot van Han Solo had bijna een ander nalatenschap gehad, als studiobazen hun zin hadden gehad over A New Hope.

Een lederhose
Acteur Joseph Gordon-Levitt deelde op Twitter vroege concept art van Ralph McQuarrie van het personage Chewbacca. Daar reageerde Mark Hamill vervolgens op met een geinig feitje.

Hamill vertelde dat er een aantal studiobazen waren binnen 20th Century Fox, die zich zorgen maakten over het feit dat "Chewbacca geen broek draagt. Ze stelden voor dat hij lederhosen zou dragen. Dat ze zich daarop focusten tussen alle groteske elementen in het scenario maakte ons aan het lachen (en baarde ons enige zorgen)."Het is misschien maar goed dat George Lucas z'n zin kreeg en Chewbacca dus niet rondliep in een lederhosen...

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Denk dat Chewie veel wc papier nodig had als die een dikke bolus ging draaien met al dat haar op zijn reet Smiley face

Tom star wars fan

Avatar

Chewie blijft 1 van de geweldigste film personages uit de star wars films....

Love him

NieuwsFilm

meest populair