Algemeen

Disney vindt regisseur voor nieuwe 'Haunted Mansion'-remake

Krijgen ze het voor elkaar om de nasmaak van de Eddie Murphy-flop uit 2003 weg te spelen?

door Jan-Peter Rook om 11:39 in Algemeen
Disney gaat aan de slag met een nieuwe Haunted Mansion-film en heeft nu een regisseur gevonden. De studio is in onderhandeling met Justin Simien, bekend van de film en Netflix-serie Dear White People (2014), evenals de nog te verschijnen Star Wars-show Lando.

De nieuwe spookhuisfilm wordt, net als de verguisde flop The Haunted Mansion (2003) met Eddie Murphy, gebaseerd op de gelijknamige attractie uit de Disney-pretparken. De meest recente versie van het scenario staat op naam van Katie Dippold (Ghostbusters: Answer the Call, The Heat).

Op de Disney-radar
Disney wilde al heel lang met Simien werken en sprak al meerdere keren met hem over verschillende projecten. Zo werd hij al aangesteld als bedenker en showrunner van Lando, de nog te verschijnen Star Wars-serie over Lando Calrissian.

Door zijn ideeën over hoe de Haunted Mansion-franchise succesvol verfilmd zou kunnen worden, lijken Disney en Simien nu samen ook eindelijk een film te gaan maken. Ze krijgen hierbij hulp van Dan Lin en Jonathan Eirich, twee van de producenten van Disney's live-action mega-succes Aladdin (2019).

Dit wordt overigens niet de eerste griezelfilm van Simien. Hij regisseerde onlangs nog Bad Hair, een horror-satire over moordlustige kapsels.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Die Eddie Murphy film was best een leuke familie film.

Gigan72

Avatar

Dat stukje met die zombies was wel leuk gedaan.
En best eng voor kinderen me nichtje van 7 vond dat wel eng met die zombies.

baron nostalgia

Avatar

Als er een film wel een remake kan gebruiken is het deze wel het was buiten pluto nash de slechtste film van Eddie Murphy

NieuwsFilm

meest populair