Het Dark Universe voelde vanaf het begin gedoemd te mislukken

Het Dark Universe voelde vanaf het begin gedoemd te mislukken

Dat zegt Eric Heisserer over het project van Universal Pictures.

In 2017 kwam The Mummy uit in de bioscoop. De film van Universal Pictures diende als startpunt van het Dark Universe. Maar de opbrengst viel zodanig tegen dat al die plannen ook meteen in de prullenbak belandden.

Eric Heisserer vertelde tijdens een interview met The Playlist over de wijze waarop er achter de schermen aan het Dark Universe gewerkt werd. Volgens hem voelde het al vanaf het begin alsof het project verdoemd was.

Verdoemd project
"Het was echt een vreemde ervaring," begon Heisserer. "Er zaten echt heel wat grote schrijvers aan tafel. Er waren veel verschillende stemmen en geen van hen kon het eens worden."

"Het was een beetje zoals wanneer je met Thanksgiving je familie bezoekt en iedereen ruzie met elkaar maakt. Er waren mensen die zeiden: 'Moeten onze monsters allemaal schurken zijn in deze films of kunnen ze allemaal helden zijn?' En iemand anders zei: 'We kunnen dat vliegtuig bouwen zodra we ermee gaan vliegen'. En dan zeiden Jon Spaihts en ik: 'Wat een verschrikkelijke analogie. We willen niet aan boord van dat vliegtuig stappen. Wat doen we hier?'"

Daarmee was het ook vrij snel gedaan met de filmreeks, hoewel we weten van Universal dat er nieuwe Monster-films aankomen. Ditmaal zonder overkoepelend universum.

NieuwsFilm

meest populair