'Bloodshot' kan tot een groots filmuniversum leiden

'Bloodshot' kan tot een groots filmuniversum leiden

Er moet nog een Valiant-universum komen.

Valiant Comics probeerde met de film Bloodshot een flink filmuniversum te lanceren. Daarvoor stonden de sterren eigenlijk nog best goed: de hoofdrolspeler was Vin Diesel en de film leek zich te onderscheiden van andere comic-verfilmingen, maar helaas flopte de film behoorlijk.

Dat had vooral te maken met het coronavirus en het feit dat heel wat bioscopen dicht gingen, juist toen de film net in de bioscopen draaide. Een paar weken na de bioscooprelease, kwam de film al uit op diverse VOD-kanalen, waardoor het bescheiden budget van 45 miljoen dollar niet terugverdiend werd.

Digitaal succesvol
Bloodshot bleek, gelukkig voor Valiant, wel een succes bij de thuiskijker. En dus werd afgelopen november bekendgemaakt dat er een vervolg zou komen, wederom met Diesel in de hoofdrol.

Nu meldt een van de schrijvers, Eric Heisserer, dat er echt gekeken wordt naar een filmuniversum, maar dat dit niet zo gemakkelijk is.

"Ik geloof dat het vastliep in een procedurele scheiding. Sommige van de eigendommen horen bij Sony, anderen bij Paramount. Daardoor is het best moeilijk om een filmuniversum te bouwen. Het is niet onmogelijk, maar wel ingewikkelder en ik weet niet of ze een manier hebben gevonden om daarmee om te gaan," aldus Heisserer.

Geruchten zijn er genoeg: zo zouden Ninjak en X-O Manowar eigen films krijgen.

NieuwsFilm

meest populair