Anthony Hopkins betoont eer aan Chadwick Boseman in verlate Oscar-speech

Anthony Hopkins betoont eer aan Chadwick Boseman in verlate Oscar-speech

De gelauwerde acteur had niet verwacht dat hij de Oscar voor Beste Acteur zou winnen.

Anthony Hopkins won gisteren zijn tweede Oscar voor Beste Acteur tijdens de 93e Oscaruitreiking, maar was helaas niet aanwezig om de prijs live in ontvangst te nemen.

De 83-jarige Hopkins zette dit vandaag recht door zijn speech te delen via zijn Instagram-account. De gelauwerde Britse acteur won de Oscar voor zijn fenomenale rol in The Father, maar had niet verwacht dat hij zou winnen. Chadwick Boseman was de topfavoriet in de categorie, maar het mocht niet zo zijn. Hopkins betoonde echter wel eer aan de vorig jaar overleden acteur.

Hopkins zei in zijn speech het volgende:

"Goedemorgen. Ik ben momenteel in mijn thuisland Wales en had op 83-jarige leeftijd niet verwacht deze prijs te winnen. Echt niet. Ik ben de Academy zeer dankbaar. Ik wil eer betonen aan Chadwick Boseman, die veel te jong van ons is afgenomen. Nogmaals, iedereen bedankt. Ik had dit echt niet verwacht en voel me vereerd."

Bekijk hieronder de speech van Hopkins:



Onder de korte video plaatste Hopkins de volgende tekst:

"Dank aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Sony Pictures Classics, Florian Zeller, UTA, Jeremy Barber, Christine Crais, Mitch Smelkinson, Juan Miguel Arias, Tara Arroyave, mijn vrouw en mijn familie."

NieuwsFilm

meest populair