Featured

Dit is de Beste Film van 2021: 'Nomadland'

De derde speelfilm van regisseur Chloé Zhao won gisteren de Oscar voor Beste film.

door Bram de Groot om 10:06 in Featured
Gisteren werd onthuld welke film de Oscar voor Beste film kreeg toebedeeld. Het is het drama Nomadland dat films als The Trial of the Chicago 7, Mank en Sound of Metal voorbleef.

De film van regisseur Chloé Zhao (The Rider) en distributeur Searchlight Pictures was eigenlijk de enige echte kandidaat voor de grootste filmprijs, dus de winst kwam niet als een verrassing. Eerder werden al de Gouden Leeuw, de TIFF People's Choice Award, de Golden Globe en de BAFTA binnengesleept.

Nomadland van Chloé Zhao
De Chinese regisseur Zhao won ook de Oscar voor de regie en actrice Frances McDormand nam haar derde Oscar voor Beste actrice in ontvangst. De nominaties voor Best Adapted Screenplay, Best Cinematography en Best Film Editing bleven onverzilverd.

De derde speelfilm van Zhao, van wie we later dit jaar de Marvel-film Eternals zien, toont de echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells als de mentoren en kameraden van Fern (McDormand) bij haar verkenning door het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse Westen.

Na de economische ineenstorting van een bedrijfsstad op het platteland van Nevada, pakt Fern namelijk haar busje in en gaat op pad om een leven buiten de conventionele samenleving te verkennen als een moderne nomade.


Ben je nieuwsgierig? Vanaf 30 april is Nomadland zonder bijbetaling te zien op Disney+. Oorspronkelijk moest de film op 25 maart in de Nederlandse bioscopen verschijnen, maar dit werd tegengehouden door de coronacrisis.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Railgunner

Avatar

Vandaag direct gezien op D+: mooie beelden, maar het verhaal miste pit.

NieuwsFilm

meest populair