'Star Wars' hint erop dat Luke Skywalkers hand gebruikt werd voor het klonen van Supreme Leader Snoke

Snoke lijkt zomaar eens gemaakt te zijn met behulp van de hand van Luke Skywalker.

De Star Wars-vervolgfilms slaagden er niet in het mysterie rond Supreme Leader Snoke echt uit te leggen. De film The Rise of Skywalker liet wel zien dat het ging om een kloon, zonder verder duidelijk te maken van wie dan.

In de film The Rise of Skywalker bleek Snoke een kloon te zijn, gemaakt door Palpatine om Ben Solo en de First Order te manipuleren. Op de Sith-planeet Exegol zagen we een hele rits mislukte klonen van Snoke. Meer dan dat kregen we opmerkelijk genoeg niet te weten.

Darth Vader
Interessant genoeg lijkt de comic Star Wars: Darth Vader #11 iets meer uit te leggen. Daarin bezoekt Darth Vader de Sith-planeet Exegol.

Daar treft Darth Vader een gigantisch Kyber Crystal aan, dat gebruikt wordt om wat de Final Order is te maken. Ook ziet hij daar een hele rits vaten waarin klonen gemaakt worden, en een hand. Die hand zou volgens heel wat fans toebehoren aan Luke Skywalker, die werd afgehakt in de film The Empire Strikes Back.

Mocht dat zo zijn, dan zou Luke zomaar eens te maken kunnen hebben met de creatie van Snoke, een vrij bizarre en bijzondere ontwikkeling. Hieronder de pagina in de comics:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair