Algemeen

Marvel Studios verwijdert 'Agents of SHIELD' uit het canon

De serie Agents of SHIELD telt niet meer mee als deel van het MCU.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Fans van de serie Agents of SHIELD die hoopten dat de personages uit de serie nog eens terug zouden kunnen keren in een MCU-film, komen bedrogen uit. Vandaag blijkt namelijk dat de serie geen onderdeel meer is van het MCU-canon.

Afgelopen dinsdag merkten diverse fans dat de serie op Disney+ geen onderdeel meer uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. In plaats daarvan is deze afgestoten naar de Marvel Legacy Movies and Series-sectie.

Geen canon meer
Alle series en films die in die sectie te vinden zijn, maken geen onderdeel uit van het canon van Marvel Studios. Eerder werd aangenomen dat de serie en de DefendersVerse-series van Netflix allemaal onderdeel uitmaken van het MCU.

Zo werd de boel dan ook 'verkocht' aan de fans. Er waren dan ook verschillende personages, waaronder Phil Coulson, die van de films over staken naar de series. En Marvel-baas Kevin Feige zei ooit dat fans moesten "afwachten" en zien of er meer crossovers mogelijk waren.

Maar dat lijkt er nu dus niet meer in te zitten. Hieronder een screenshot van Disney+ zoals de streamingdienst er nu voor ligt in Brazilië:
13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MikeyMo

Avatar

Wat een toestand allemaal zeg :P

Johnvb

Avatar

Slap verhaal. Gaat nergens over.

Ang3l

Avatar

Coulson, Sif..... maar daarna liepen de verhalen gewoon te ver uiteen. En nu Wandavision ook een Darkhold boek had, ging t gewoonweg niet meer samen.

Retronium

Avatar

Vind het raar dat Agent Carter daar ook bij staat, die sluit voor mijn gevoel nog steeds perfect aan in het universum

Jkorpor030

Avatar

Beetje jammer dan weer.

Marklar

Avatar

Agent Carter dus blijkbaar ook... misschien dat ze dus nog iets met cap gaan doen die in die tijd terecht komt

draganta

Avatar

Als ze er nu eindelijk is het laatste seizoen ervan op zouden zetten. (Belgie)

Philmhuis

Avatar

Een beetje rare actie omdat in de serie genoeg verwezen wordt naar de MCU-films en soms is het handig als je alles op chronologische volgorde kijkt dat je de MCU-films tussendoor kijkt. Als je dan 'direct' terug gaat naar de Agents of S.H.I.E.L.D. sluit het vaak naadloos aan.

Hoverlicious

Avatar

Tot seizoen 3 sloot het mooi aan, maar toen kregen wat mensen disney zover om zich los te koppelen van de film afdeling, zodat zij (en niet fiege) konden bepalen wat er gebeurde. Je ziet dat sindsdien ook de films niet meer aansluiten. En toen kwam de darkhold en ghostrider. De eerste zien we idd al bij wandavision, de 2de gaat echt wel komen zodra ze met midnight sons aan de gang gaan. En ja dat gaat komen, met dokter strange, mobius, blade, moonknight, die er allemaal al zijn of aangekondigd zijn. Dan hoeven ze dus alleen ghostrider en punisher nog te introduceren en de club is compleet. Feige heeft al laten weten enorm fan te zijn van deze samenstelling van helden. Maarja, dan moet je eerst wat verhaallijnen die een tv clubje heeft gemaakt non-canon verklaren.

Warhasbegun

Avatar

Ook in nederland staat seizoen 7 er nog steeds niet op d+

draganta

Avatar

Tot een paar dagen geleden stond S6 er zelfs nog niet op.

JMRG

Avatar

S7 laat idd lang op zich wachten, heel irritant

Dramalert

Avatar

Goeie actie. Coulson's dood had veel betekenis voor Tony Stark en andere Avengers leden.

Dat die man in een serie nog leefde en een eigen leven leidde naast de Avengers sloeg nergens op.

Wat eigenlijk dus ook betekent dat Stark dood is gegaan zonder te weten dat coulson al die tijd gewoon in leven was ?

NieuwsFilm

meest populair