Marvel Studios verwijdert 'Agents of SHIELD' uit het canon

Marvel Studios verwijdert 'Agents of SHIELD' uit het canon

De serie Agents of SHIELD telt niet meer mee als deel van het MCU.

Fans van de serie Agents of SHIELD die hoopten dat de personages uit de serie nog eens terug zouden kunnen keren in een MCU-film, komen bedrogen uit. Vandaag blijkt namelijk dat de serie geen onderdeel meer is van het MCU-canon.

Afgelopen dinsdag merkten diverse fans dat de serie op Disney+ geen onderdeel meer uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. In plaats daarvan is deze afgestoten naar de Marvel Legacy Movies and Series-sectie.

Geen canon meer
Alle series en films die in die sectie te vinden zijn, maken geen onderdeel uit van het canon van Marvel Studios. Eerder werd aangenomen dat de serie en de DefendersVerse-series van Netflix allemaal onderdeel uitmaken van het MCU.

Zo werd de boel dan ook 'verkocht' aan de fans. Er waren dan ook verschillende personages, waaronder Phil Coulson, die van de films over staken naar de series. En Marvel-baas Kevin Feige zei ooit dat fans moesten "afwachten" en zien of er meer crossovers mogelijk waren.

Maar dat lijkt er nu dus niet meer in te zitten. Hieronder een screenshot van Disney+ zoals de streamingdienst er nu voor ligt in Brazilië:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair