Zack Snyder stelt zijn passieproject flink uit

Zack Snyder stelt zijn passieproject flink uit

De wereld is niet klaar voor The Fountainhead.

Het is zo'n film die Zack Snyder al jaren wil maken: The Fountainhead. Maar nu blijkt dat hij de release ervan flink uitstelt.

Zack Snyder is al sinds 2016 bezig met het idee van een verfilming van het beroemde boek van schrijfster Ayn Rand. Maar het idee kwam in de kast te liggen toen Snyder aan de slag ging met het DC Extended Universe. En hoewel je zou denken dat Snyder nu mogelijk wat tijd heeft, komt de film er voorlopig toch niet.

The Fountainhead-film
Snyder vertelde tijdens de podcast Life is Short with Justin Long dat er een meer liberale regering nodig is dan er nu is in de Verenigde Staten, zodat "niet iedereen helemaal gek wordt of iets dergelijks".

"Het is echt een politiek geladen boek. We hebben een meer liberale regering nodig om The Fountainhead te kunnen maken, anders wordt iedereen gek denk ik," begon Snyder zijn verhaal.

"Voor mij zit het zo: als je een filmmaker bent en je vanuit dat oogpunt kijkt, dan is het maken van een gebouw (het onderwerp van The Fountainhead) en een film ongeveer hetzelfde. Je moet constant kleine compromissen sluiten. Misschien moet je wat minder verhaal vertellen. Heeft het gebouw echt al die prachtige raamkozijnen nodig? Je wilde een landhuis, maar eindigt met iets dat een beetje lijkt op een huis. Voor mij is dat altijd waar The Fountainhead om draaide. Voor heel veel mensen is het echt iets politieks, voor mij niet zo."

NieuwsFilm

meest populair