Na kritiek keurt Golden Globes-organisatie hervormingsplan goed

Na kritiek keurt Golden Globes-organisatie hervormingsplan goed

Heel wat nieuwe leden!

Recentelijk was er nog veel kritiek op de raad van bestuur van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). De organisatie achter de Golden Globes heeft namelijk geen enkel zwart lid en ook doen beschuldigingen van discriminatie tegen zwarte journalisten en corruptie de ronde. Daar komt nu een einde aan.

Het HFPA stelde onlangs enkele maatregelen voor om de organisatie achter de Golden Globes grondig te hervormen, maar daar moesten wel eerst de leden van de HFPA zelf hun goedkeuring voor geven. Als dat niet gebeurde, zou de raad van het bestuur mogelijk opstappen.

Hervorming
Zo ver kwam het gelukkig niet. Twee dagen geleden hebben 72 leden van de organisatie het hervormingsplan goedgekeurd. Maar slechts 3 leden waren tegen het hervormingsplan.

De HFPA-voorzitter, Ali Sar, is in zijn nopjes: ''Het feit dat de overgrote meerderheid van onze leden voor hervormingen heeft gekozen, toont aan dat we bereid zijn om te veranderen. We willen veranderen''.

Volgens Sar is het nu al te merken: ''In een korte tijd hebben we al meerdere stappen ondernomen, om zo snel mogelijk vooruitgang te kunnen boeken en onze organisatie inclusiever en diverser te maken. Het harde werk begint nu, maar we zullen er op elke manier mogelijk beter op worden''.

Nieuwe leden
Een van de eerste stappen is om 20 nieuwe leden te rekruteren, waarvan het grootste deel zwart zal zijn. De Golden Globes is ook een tamelijk kleine groep (ongeveer 90 leden) maar over de volgende 18 maanden willen ze maar liefst 45 nieuwe leden, van verschillende nationaliteiten, toevoegen.

NieuwsFilm

meest populair