'Pirates of the Caribbean': Tom Hiddleston deed een rampzalige auditie

'Pirates of the Caribbean': Tom Hiddleston deed een rampzalige auditie

Hij probeerde de rol van Will Turner te bemachtigen.

Het is moeilijk om je voor te stellen dat andere castleden geschitterd zouden hebben in Pirates of the Caribbean. Naast Johnny Depp zijn zeker ook Orlando Bloom en Keira Knightley onlosmakelijk verbonden aan de hoofdrollen.

Maar zij waren zeker niet de enigen die probeerden de hoofdrollen te bemachtigen. Zo blijkt nu dat acteur Tom Hiddleston auditie deed voor de rol van Will Turner. Een auditie die rampzalig verliep.

Rampzalige auditie
Hiddleston deed mee aan een uitgebreide auditie die georganiseerd was door Jerry Bruckheimer. Hij kreeg de avond voor de auditie pas een scenario aangeleverd en zijn agent belde hem om hem kort bij te praten over de rol. In plaats van zich voor te bereiden, ging Hiddleston uit met een vriend die net voor zijn examens geslaagd was.

"Mijn agent belde en zei: 'Je hebt morgenochtend om tien uur een auditie'. En het was toen vijf uur 's avonds, en ik vroeg: 'Waarvoor dan?' Waarop hij uitlegde dat het een 'Disney-film is, met schepen en stormen enzo en jij speelt de hoofdpersoon'," legde Hiddleston uit.

"De volgende dag liep ik om tien uur 's ochtends binnen, met een enorme kater en ik had mijn tekst niet geleerd. We deden het een paar keer opnieuw en de casting director zei zoiets van: 'nou ja, bedankt voor het langskomen. Maar waarom heb je het niet geleerd? Ik bedoel, dit wordt gigantisch'."

Het advies van de casting director was om "de volgende keer wat meer moeite te doen", wat Hiddleston ter harte genomen heeft.

NieuwsFilm

meest populair