Algemeen

Marvel Studios dacht nooit na over de inkomens van de Avengers

De betaling van superhelden was even een ding in The Falcon And The Winter.

door Jim Pedd om 10:54 in Algemeen
In de serie The Falcon And The Winter gebeurde heel veel. De serie draaide onder meer om het nalatenschap van Captain America en zijn opvolging door Sam Wilson. Ook zagen we terroristen, Bucky Barnes en veel meer.

Een van de plotpunten was ook Sam Wilson die het familiebedrijf draaiende probeerde te houden samen met zijn zus. Maar interessant was vooral het moment dat hij naar een bank ging om daar een lening af te sluiten.

Nooit over nagedacht
Schrijver Malcolm Spellman was verantwoordelijk voor het moment waarop Sam een lening probeerde af te sluiten. Daar leerden we dat de Avengers geen geld krijgen voor hun goede werk.

"Die verhaallijn zat in de pitch, maar de scène in de bank vermoedelijk niet, omdat ik op dat moment niet heel specifiek of concreet was nog, maar ik wist dat ze een familiebedrijf hadden in Louisiana als zwarte vissers en ik wist dat de familie worstelde omdat de bank moeilijk deed", aldus Spellman.

Interessant is ook dat Marvel heel lang sprak over hoe de Avengers aan hun geld komen. "Het lijkt heel simpel om te zeggen dat ze gewoon een militair contract hebben of iets dergelijks. Maar iedereen die schrijft, weet dat je het simpel moet houden." En dus werd de keuze gemaakt om de Avengers zonder salaris te laten zitten.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Veel artikelen vandaag op MarvelTotaal

Gigan72

Avatar

^
Alleen vandaag ??

centr1no

Avatar

Ik snap er geen bal van waarom iedere keer gezegd wordt dat een militair contract niet de makkelijkste oplossing zou zijn want dat is het wel degelijk.
Het is alleen niet handig voor dit specifieke plotpunt.

Lurking metafan

Avatar

Ik dacht eigenlijk dat Tony Stark mee hielp financieren, maar blijkbaar niet dus.

RogueWon

Avatar

centr1no "Ik snap er geen bal van waarom iedere keer gezegd wordt dat een militair contract niet de makkelijkste oplossing zou zijn want dat is het wel degelijk.
Het is alleen niet handig voor dit specifieke plotpunt."
Een militair contract lijkt me juist totaal niet de oplossing, verre van. Hoe kan dat nou, na de gebeurtenissen in Winter Soldier, Age of Ultron en Civil War? De Avengers zijn geen subcontractors en behoren ook niet tot een specifieke natie.

Master Of Films

Avatar

Die verhaallijn zat in de pitch, maar de scène in de bank vermoedelijk niet, omdat ik op dat moment niet heel specifiek of concreet was nog, maar ik wist dat ze een familiebedrijf hadden in Louisiana als zwarte vissers en ik wist dat de familie worstelde omdat de bank moeilijk deed
Kortom, een woke verhaal ervan maken.

eltorro

Avatar

Ik vind het interessanter om te weten hoe groot de drollen zijn die de Avengers draaien. Bijvoorbeeld Captain Marvel is een erg sterke held, dus ze verbruikt ook veel energie. Dan zou ze ook veel moeten eten en je zou denken dat ze daardoor ook grote drollen draait. Maar dat weten we nu dus niet zeker, hopelijk hebben ze daar wel over na gedacht.

centr1no

Avatar

@ RogueWon
Die Shield agenten werken toch ook niet allemaal voor niks. En een aantal Avengers zijn gewoon Amerikanen.
Ook zijn we qua verhaal al iets verder dan Civil War.

RogueWon

Avatar

SHIELD is inderdaad een Amerikaanse overheidsinstantie, net als SWORD, FBI, CIA, DEA etc. Maar de Avengers is een global private organisatie. Ik noemde specifiek die films omdat die vrij cruciaal zijn om de huidige verstandhouding tussen de Avengers en de Amerikaanse overheid te begrijpen. Ze willen namelijk niet een overheid 'dienen', laat staan de Amerikaanse DoD met hun eigen belangen en doeleinden.

centr1no

Avatar

Als Avengers, ok. Maar als normaal mens?
Sommigen hebben een 'normaal' leven als ze niet aan het avengeren zijn. Sam/Falcon zou al 5 jaar geen inkomen hebben gehad. Lekker geloofwaardig.
Je kunt er wel lekker diep over na denken waarom Falcon geen vaste inkomstenbron zou hebben maar alleen al het gegeven dat hij een lening aan gaat vragen, terwijl je er toch wel van uit mag gaan dat het redelijk algemeen bekend is dat je voor een lening een bron van inkomsten nodig hebt, is absurd. Banken geven er geen fuck om wie je bent.
Die hele periode van 5 jaar wordt erg vaag gelaten en alleen voor sommige helden worden er wat hints gegeven wat ze uitgespookt hebben maar als we toch op de logicatour zijn zie ik niet hoe zo'n Falcon met z'n dure vliegspul, die al overheidscontracten had, 5 jaar lang met rust is gelaten en al die tijd in dat Avengers-gebouw zijn vleugels heeft zitten poetsen.

Feit is dat ze de bank simpelweg hadden kunnen laten zeggen dat zijn inkomsten niet hoog genoeg waren voor het te lenen bedrag. Dat had een hoop gedoe gescheeld en de 'boodschap' was er niet minder om geweest.
Uiteindelijk was het wel degelijk een makkelijkere optie als hij een vaag militair contract of een fictief baantje bij Stark Industries had gehad.

NieuwsFilm

meest populair