Zorgen over de manier waarop Marvel Studios series maakt

Zorgen over de manier waarop Marvel Studios series maakt

Dat schrijvers een andere positie hebben baart sommigen zorgen.

Marvel Studios boekt groot succes met zijn series op Disney+. Tot nu toe verschenen er daar twee van, WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier, maar er is veel meer op komst.

Marvel Studios doet het echter anders dan andere studio's en daar maken sommige mensen zich zorgen over. In een uitgebreid artikel van Variety, lezen we onder meer een schrijver die zegt dat Marvel hier nog last van zou kunnen krijgen.

Minder goede schrijvers?
Waar een serie normaliter geleid wordt door een showrunner, is dat bij de series van Marvel Studios anders. De schrijver heeft normaal een belangrijke rol, maar bij de series van Marvel Studios is die er voor de regisseur. Marvel benadert zijn series namelijk als lange films en daardoor moeten de creatieve keuzes ook anders gemaakt worden volgens diverse betrokkenen.

Maar schrijvers die anoniem met Variety spraken, uiten hier hun zorgen over. "Op een zeker moment gaan ze hier nog last van krijgen als ze zoeken naar de beste schrijvers. Als je een schrijver uit de middenmoot bent, en je de gigantische kans krijgt een Marvel-serie te maken, doe je dat natuurlijk. Maar als je een ervaren showrunner met meerdere series op jouw naam bent, ga je waarschijnlijk niet onder deze omstandigheden werken."

Marvel leunt bij zijn films nu al vaak op regisseurs die in eerste instantie niet heel bekend en succesvol zijn. Zo rekruteerde men de Russo-broers die op dat moment nog vooral komedieseries regisseerden, en maakte men van hen grote sterren.

Zoiets lijkt Marvel straks dus ook voor de televisieindustrie te moeten doen, waarbij talenten die nog geen doorbraak hebben gemaakt, gerekruteerd worden voor de series.

NieuwsFilm

meest populair