'Star Wars': Hoeveel krijgt een Stormtrooper betaald?

'Star Wars': Hoeveel krijgt een Stormtrooper betaald?

De Stormtroopers staan centraal in de onderdrukking van het Keizerrijk. Maar wat krijgen ze daarvoor?

Sinds Star Wars in de jaren zeventig voor het eerst te zien was, krijgen we al verschillende Stormtroopers te zien. Sterker nog, elke film en serie debuteert weer een nieuwe Stormtrooper die helpt bij het onderdrukken van het volk.

Hoewel Stormtroopers aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan, hebben een reeks van de boeken, comics en games wat blootgelegd van het dagelijks leven van de schurken. Daarbij leren we ook iets over hun inkomen.

Inkomen van een Stormtrooper
In de serie Star Wars: The Bad Batch merkt Admiral Tarkin op dat normale rekruten kosten-effectiever zijn dan klonen. Details geeft hij niet, maar dankzij andere Star Wars-content weten we iets meer over de redenering hierachter.

Zoals ook in het echte leven het geval is bij dit soort dictaturen, biedt het Keizerrijk zijn soldaten een thuis en voedsel. In veel gevallen is dat genoeg voor de burgers van het sterrenstelsel om aan het Keizerrijk toe te geven. Vooral voor mensen in de Outer Rim, die nou eenmaal weinig kansen hebben in het leven, is zoiets interessant.

Vandaar ook dat Luke Skywalker ervan droomde om te kunnen studeren aan de Imperial Academy. Maar opvallend is dat Stormtroopers niet al te veel geld krijgen. En het geld dat ze krijgen, gaat direct naar hun families op hun thuiswereld. Het was een goede manier voor hen om een stabiel inkomen te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair