Nu al kritiek op 'te oude' hoofdrolspeler 'Dear Evan Hansen'

Nu al kritiek op 'te oude' hoofdrolspeler 'Dear Evan Hansen'

De regisseur en de acteur reageren.

Enkele dagen geleden verscheen de trailer van Dear Evan Hansen, de verfilming van de gelijknamige Broadway-musical over een tiener die er op de middelbare school wanhopig probeert bij te horen. Toch krijgt de hoofdrolspeler nu al de nodige kritiek te verduren.

Het gaat hier om Ben Platt. Hij speelt, net zoals in het originele stuk, de belangrijkste rol. Toch vinden sommigen hem er te oud uitzien om nog overtuigend een tiener te kunnen spelen. Platt was 23 toen de Broadway-musical in première ging en is ondertussen 27.

Afwachten
De regisseur van de film, Stephen Chbosky, zegt dat Platt perfect is voor de rol en dat hij nooit iemand anders in gedachten had: ''Ben is fantastisch. Hij begrijpt het personage volledig. Het is gewoon zijn rol. Wacht ook maar tot je hem hoort zingen, ik weet zeker dat hij iedereen dan weet te overtuigen''.

Platt reageert zelf ook op de kritiek. Zo zegt hij dat hij ver is gegaan voor de rol, om zo overtuigend mogelijk over te komen: ''Ik ben ongeveer zeven kilo afgevallen en heb een heel specifiek dieet gevolgd''.

''Ik liet mijn haar groeien en scheerde me om te voorkomen dat ik een stoppelbaard had. Ik transformeerde me om nog één keer een tiener te vertolken. Ik deed er echt alles aan om jonger uit te zien''.

Cast
De rest van de cast mag er zeker zijn. Zo zullen Amy Adams, Julianne Moore, Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg, Nik Dodani, Danny Pino, Colton Ryan en DeMarius Copes in Dear Evan Hansen te zien zijn, die op 24 september in Amerika verschijnt. Over een Nederlandse release is (nog) niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair