'Dune'-acteur Timothée Chalamet speelt de jonge Willy Wonka

'Dune'-acteur Timothée Chalamet speelt de jonge Willy Wonka

Steeds meer grote rollen voor Timothée Chalamet.

De afgelopen jaren werkt Timothée Chalamet flink aan zijn filmografie. In 2014 was hij in Interstellar te zien als de jonge Tom Cooper en hij dook niet veel later op in Lady Bird en zijn doorbraak Call Me by Your Name.

Sinds Call Me by Your Name krijgt hij steeds meer grote rollen. Zo zien we hem binnenkort in de scifi-film Dune, Wes Andersons The French Dispatch en de grote Netflix-komedie Don't Look Up.

Nu is bekend geworden dat hij de jonge Willy Wonka gaat spelen in een prequel-musicalfilm Wonka. Eerder werd Spider-Man acteur Tom Holland nog met de rol in verband gebracht.

Timothée Chalamet wordt Willy Wonka
De film gaat dus kijken naar de jonge jaren van Willy Wonka die later de bekende chocoladefabriek opricht. De film is gebaseerd op het verhaal Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl en zit vol zang en dans. Charlie zal niet te zien zijn.

De regie van de film ligt in handen van Paul King, bekend van vooral de Paddington-films, en Wonka staat gepland voor 17 maart 2023. Overigens moet Chalamet ook nog aan de slag met een Bob Dylan-biopic.

NieuwsFilm

meest populair